Ingen kjærlighet er større (Heftet)

Serie: Hvite hjerter 8

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Hvite hjerter
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202538668
Kategori: Romanserier
Omtale Ingen kjærlighet er større

Ellinor får sitt livs sjokk idet hun overhører en samtale. Hun har en søster hun ikke visste om – Amelia! Hva vil det bety for hospitalets fremtid at søstrene er rettmessige arvinger?

Imens følger Justin i Olivers fotspor gjennom middelhavslandene, og finner ham endelig i Rom. Men er det for sent for de to brødrene å gjenforenes?

«Lov meg,» hvisket han hest, «lov at du forteller henne at jeg brøt forlovelsen fordi jeg elsket henne, ikke fordi jeg …»

Justin lot pannen hvile mot brorens bryst. Om det hadde vært noe, hva som helst, han hadde kunnet gjøre for broren, ville han ha gjort det – om det så hadde vært å gi sitt eget liv. Men ingenting kunne redde broren nå.

«Jeg lover.»

Til toppen

Andre utgaver

Ingen kjærlighet er større
Bokmål Ebok 2017
Ingen kjærlighet er større
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Ann-Christin Gjersøe:

Utdrag

Pusten sank ned i magen. Hjertet slo langsommere. Bruset fra ørene fylte hodet.

«… med andre ord Deres datter, frøken Ellinor Abildgaard og hennes søster, frøken Amelia Sandø.»

Advokat Gullhaugs ord ga gjenklang i ørene. Kanskje hun hadde hørt feil? Hun måtte ha hørt feil. Hun hadde ingen søsken – og hun var så visst ikke fru Ingeborg Wessels niese.

«Herr Abildgaard, jeg er sikker på at De forstår at det ikke er mitt ønske at Ekely må stenge dørene,» hørte hun advokaten fortsette med tung røst. «Deres regnskapsfører og jeg har gjort alt som står i vår makt for å innfri hospitalets økonomiske forpliktelser, men det er utelukkende velvilje som gjør at våre kreditorer ikke har gjort krav på sine utestående fordringer.»

Ellinor støttet seg skjelvende til dørkarmen idet de neste ordene falt.

«Jeg er redd deres tålmodighet er ved bristepunktet.»

Hun trakk pusten dypt og la hånden over brystet. Hun hadde ikke hørt feil, hadde hun vel? Advokaten hadde da sagt at frøken Amelia Sandø var søsteren hennes? Og at de begge var nieser av Ingeborg?

«Men jeg forventer at vi i snarlig fremtid vil motta betydelige midler,» hørte hun faren protestere. «Som De vet, skal vi under juleforestillingen auksjonere bort adskillige gjenstander fra Ekelys loft. Dessuten er vi lovet inntektene fra handelsforeningens juleball.»

«Herr Abildgaard,» sa advokaten mildt. «Vi har kjent hverandre i mange år, og jeg har sett Dem kjempe med nebb og klør for å holde Ekelys dører åpne. De har gjort alt som står i Deres makt for å oppfylle herr og fru Wessels ønske, men som De vet, vil de årlige donasjonene fra Wessels rederi opphøre etter konkursen. Jeg forstår at det er tungt å måtte stenge hospitalet, men om ikke annet vil det komme Deres datter til gode.»

Ellinor skimtet farens rødsprengte ansikt der inne, og hun kunne formelig høre ham trekke pusten før han svarte.

«Jeg bryr meg ikke om det kommer min datter til gode,» buldret han.

«Jeg forstår at det kommer som en overraskelse på Dem å få vite at Deres datter og hennes søster er arvinger til Ekely, men …»

Ellinor skjøv døren langsomt opp, og advokat Gullhaug tidde idet han og faren fikk øye på henne.

Farens øyne utvidet seg. Noe som lignet frykt la seg i det rødflammete ansiktet, før det falt sammen og han sank ned i stolen bak skrivebordet.

Uten å se på henne tok han av seg brillene, la dem fra seg på bordplaten og knep seg over neseroten.

Hvorfor, far? Hvorfor sa du ikke noe? Men hun klarte ikke å spørre, ordene satt fast i halsen.

«Ely,» begynte faren med uklar stemme, og hun kjente noe røre på seg i brystet da han brukte kjælenavnet hennes. «Det er visst på tide at du får vite noe du burde ha fått vite for lenge siden.» Han hevet blikket og så rett på henne, først uten å si noe. Så trakk han pusten. «Jeg tror du bør sette seg. Det er en lang historie.»

Til toppen

Bøker i serien