Isfjord radio (Innbundet)

1933-2023

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 407
Forlag: Z-forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293187615
Kategori: Historie
Omtale Isfjord radio
Det begynte i 1933. Noen enkle trebygninger midt i isødet, mil fra nærmeste bebyggelse - Longyearbyen. En vanskelig havn, stormer og harde vintre gjorde at de tre mennene levde isolert tre fjerdedeler av året. Tre av månedene i nesten totalt mørke.
Jobben deres var å holde kontakt med skipstrafikken. De var i tillegg bindeleddet mellom det arktiske Svalbard og landet som i 1920 hadde sikret seg full suverenitet over øygruppa.
Nitti år etter er stedet blitt et hotell i særklasse, en på alle måter enestående opplevelse. Uten å forandre sin opprinnelige karakter.

Denne boka presenterer den nitti år lange historien. Om menneskene - nesten alle menn - som gjorde Isfjord Radio til sitt hjem. Etter hvert ble de flere, samtidig med at arbeidsoppgavene ble mer omfattende. De opplevde krig, ødeleggelse - og gjenoppbygging. Teknologiske nyvinninger som til slutt gjorde det gamle forbindelsesleddet unødvendig. «Isfjord Radio. 1933-2023» handler om folkene og bygningene - og hendelser som påvirket dem. Og ikke minst om landskapet og den mangfoldige naturen i nord. Rikt, sårbart og merkverdig, på tross av de ekstreme klimatiske forholdene.

Til toppen