Ivan og Ivanas enestående og tragiske liv av Maryse Condé (Ebok)
Ebok

Ivan og Ivanas enestående og tragiske liv (Ebok)

roman

Forfatter:

Synneve Sundby (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2023
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.4 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Le fabuleux et triste destin d'Ivan et Ivana
Oversatt av: Sundby, Synneve
ISBN/EAN: 9788256024513
Kategori: Romaner og Romaner
Omtale Ivan og Ivanas enestående og tragiske liv
Beretningen om Ivan og Ivanas liv starter allerede i morens mage.
Fra fødestedet Guadeloupe, der de vokser opp blant kvinner, følger vi .tvillingene videre til Mali, der de blir gjenforent med den fraværende faren, og til slutt Paris. Et usedvanlig sterkt bånd binder dem til hverandre, og er, særlig i Ivans tilfelle, livsnødvendig og på grensen til det forbudte. Ivan utvikler harme og aggressivitet, mens Ivana vil hjelpe de svake og gjøre seg nyttig i samfunnet. På hver sin måte forstår tvillingene at de bærer med seg en lang historie, preget av undertrykkelse, rasisme og arv etter kolonitiden. Båndet mellom dem tåler alt, men virker likevel ikke frigjørende. Ivanas gode vilje og Ivans dype hat blir to sider av én og samme virkelighet som det skal vise seg at ingen av dem kan leve med.

Ivan og Ivanas enestående og tragiske liv er en skildring av opprør og motstand blant en generasjon unge mennesker, som i kampen for noe å tro på møter forfall og kynisme. Med en vittig, satirisk brodd - uten å ty til enkle forklaringer - berører romanen noen av vår tids viktigste temaer, som migrasjon, rasisme, identitet, fattigdom og terrorisme. Gjennomført klok og overraskende livsglad fortellerkunst.

Maryse Condé (f. 1937) er en franskpråklig forfatter fra Guadeloupe. Hun er en av frankofoniens mest originale stemmer og har skrevet en lang rekke romaner og skuespill og mottatt flere litterære priser, blant annet «Den alternative Nobel-prisen» i 2018. Hun har også utmerket seg som en skarp kritiker og har gjennom hele sitt lange forfatterskap utforsket den afrikanske dia.sporaen etter slaveriet og kolonial.ismen.

Til toppen