Omtale Jakten på tirsdag

For første gang utgis debutantantologien Barnesignaler. Årets samling, JAKTEN PÅ TIRSDAG, består av atten svært forskjellige dikt og historier for barn, alle skrevet av barnebokdebutanter. Rune Belsvik og Vigdis Hjorth har også bidratt med hver sin historie.

Tekstene i årets antologi er varierte og viser at lysten til å skrive for barn spenner fra de som var barn for ikke så lenge siden og til besteforeldre som husker bemerkelsesverdig godt hvordan det var å være barn. Felles for de utvalgte debutantene er at de har en historie å fortelle, enten den kommer i diktform eller som en lang novelle.

Interessen for å komme med i denne første samlingen Barnesignaler har vært fantastisk! De utvalgte tekstene er plukket ut blant over 450 bidrag.

Sytten debutanter og to erfarne forfattere har skrevet tjue spennende, snodige, sprelske, realistiske, fantastiske, sjarmerende, levende og ikke minst lovende tekster for barn.

Torill Alsos Hånden i teltet
Rune Belsvik Det er så lenge til jul
Marit Berger Lykkesmaragden
Kirsten Marianne Bessesen Min elleville søster
Hilde Eskild Og Gud skapte en brygge
Gunnar Hagen Det kvite flyet
Kristin Henriksen Inne i min nese
Vigdis Hjorth Emma + Birk = ?
Randi Hobøl Olav og jeg
Carl Johansen Under snøen
Frode Kaafjeld Kaffepiken
Lars Kalvik Nissen og katten
Leif Knudsen Fordømt, sa pappa
Mona Lande Kan ikke komme ut nå…
Mona Lande Stormkysset
Anders Lindqvist Jakten på tirsdag
Beate Muri Pratekoppen
Rannveig Mørk Godis
Hege Synøve Nordén Huset med den blå hagen
Kristin Aafløy Opdan Valdemars øye

Til toppen

Flere bøker av Torill Alsos, Rune Belsvik, Marit Berger, Kirsten Marianne Bessesen, Hilde Eskild, Gunnar Hagen, Kristin Henriksen, Vigdis Hjorth, Randi Hobøl, Carl Johansen, Frode Kaafjeld, Lars Kalvik, Leif Knudsen, Mona Lande, Anders Lindqvist, Beate Muri, Rannveig Mørk, Hege Synøve Nordén og Kristin Aafløy Opdan: