Jernbyrden (Heftet)

Serie: Ingebjørg Olavsdatter 23

Forfatter:

Bli abonnent

Frid Ingulstads fengslende drama fra middelalderen!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Ingebjørg Olavsdatter
Serienummer: 23
ISBN/EAN: 9788202575519
Kategori: Romanserier
Omtale Jernbyrden

Når loven ikke strekker til, kan kun en gudsdom redde den som er uskyldig.

Ingebjørg overlister presten når han kommer for å ta imot skriftemål. Men hvor lenge kan hun skjule sin sanne identitet når stadig flere kjenner hemmeligheten hennes? Ingebjørg innser at hun må vekk, med eller uten Folkes hjelp. Selv om det betyr døden for flere enn hertugen og hans kumpaner, er hun også fristet til å oppsøke kongen selv – og fortelle ham om forræderbrevet …

Til toppen

Andre utgaver

Jernbyrden
Bokmål Ebok 2010
Jernbyrden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Frid Ingulstad:

Utdrag

Med dagslyset kom motet tilbake. Alt virket lettere når nattemørket slapp taket og mørke konturer fikk en naturlig forklaring. En sort silhuett som hadde minnet om et levende vesen, viste seg å være en liten gran. Et krypende uhyre var bare en stor stein. Det var ingen farer her omkring. Farene befant seg i Varberg og Getakärr, i Ås kloster og på herr Gustavs gods.
En vill tanke slo ned i henne. Det var ikke langt herfra til Kungsbacka, der kong Magnus trolig oppholdt seg fremdeles. Hvis hun kom seg til kongeborgen, slapp inn og fikk ham i tale, kunne hun gjøre alvor av å fortelle ham om brevet.
I det samme husket hun fru Bothild og sønnen Øystein, og motet sank i henne. Hun kunne ikke risikere at fru Bothild mistet sitt eneste barn, og hvis Orm Øysteinsson ble tatt, ville nok sønnen også bli det.
Men hvis Øystein står på parti med sin far, er han også en landsforræder, protesterte en stemme inni henne. Mener du at det er viktigere å redde ham enn å redde Alv og deg selv? Enn kongen og dronning Blanca?
Hvis Bengt Algotsson eller opprørerne virkelig planla å styrte kongen, ville neppe dronningen gå fri. Det var meningsløst at hun skulle ta mer hensyn til fru Bothild enn til kongefamilien og seg selv.
Men hvordan skulle hun komme seg til Kungsbacka? Hvor langt var det å gå? Var det farlig for en kvinne å bevege seg alene i dette området? Folke hadde bedt henne holde seg i nærheten av torpet fordi det kunne være landeveisrøvere i skogen. Hun hadde ikke bare seg selv å tenke på, men først og fremst Alv.
Hun kjente at hjertet begynte å banke fortere. Hvis hun kom seg innenfor kongeborgens murer uten å bli tatt, var hun reddet.

Til toppen

Bøker i serien