Jomfruen fra Norge (Heftet)

kongerikets skjebnetime

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 307
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243010321
Kategori: Historie
Omtale Jomfruen fra Norge
Jomfruen fra Norge tar for seg selve skjebnetimen for det norske kongedynastiet i middelalderen.

Tidlig på høsten 1302 møttes en norsk konge og en svensk hertug på en holme i Göta älv. Der inngikk de en krigsallianse. For å besegle forbundet, lovet kongen bort sin ett år gamle datter. Han visste ikke at han samtidig la kongerikets skjebne på hennes små skuldre.

Jomfruen fra Norge tar for seg selve skjebnetimen for det norske kongedynastiet i middelalderen. Da Håkon 5. arvet kongsmakten ved inngangen til det urolige 1300-tallet, var han Nordens mektigste mann. Under ham nådde det norske riket sitt kulturelle og politiske høydepunkt. Men gjennom datterens forlovelse med den både ridderlige og hensynsløse hertug Erik av Sverige, ble han dratt inn i et maktspill som skulle få uante konsekvenser for Norges historie.

I likhet med debutboka Alv Erlingsson er dette en bredt anlagt historiebok om en lite kjent epoke i vår historie. Tore Skeie skildrer et intenst forhold mellom to sterke og svært forskjellige menn, som hver på sin måte definerte sin tid. Boka viser fram en tapt verden av riddere, trubadurer, slott og jomfruer, men også et nådeløst samfunn med skruppelløse maktmennesker, krigstog og leiesoldater. Og et politisk system der ekteskap mellom barn kunne avgjøre kongerikers framtid.


«Sverige har sin Peter Englund. Hans norske motstykke heter Tore Skeie.» VG

«Aldri har den norske middelalderen vært beskrevet mer levende. » Stavanger Aftenblad@

«Tore Skeie har med «Jomfruen av Norge» løftet norsk historieskrivning opp på et nytt litterært nivå. » Bergens Tidende

Til toppen

Andre utgaver

Jomfruen fra Norge
Bokmål Ebok 2013
Jomfruen fra Norge
Bokmål Heftet 2013

Flere bøker av Tore Skeie: