Journalistikk og kildekritisk analyse av Sigurd Allern (Ebok)
Ebok

Journalistikk og kildekritisk analyse (Ebok)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 295
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 6.68 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202630423
Kategori: Medie- og kommunikasjon
Fag: Journalistikk, Mediefag
Nivå: Akademisk
Omtale Journalistikk og kildekritisk analyse

Kildekritisk analyse har blitt et tema i den internasjonale, politiske debatten. Det skyldes den oppmerksomheten mediemanipulasjon og «fake news» har fått i løpet av de to siste årene.

I denne nye og oppdaterte utgaven av Journalistikk og kildekritisk analyse finner du bl.a.:

- Et nytt kapittel om manipulasjon og desinformasjon på nettet, inkludert en kritisk gjennomgang og vurdering av debatten om «fake news»

- En utvidet drøfting av bruken av sosiale medier som nyhetskilde i medier med redaktøransvar og kildekritiske problemer knyttet til delingskulturen

- En utvidet, kritisk drøfting av metoder, muligheter og begrensninger for journalistisk faktasjekk, spesielt på politikkområdet

- En tydeligere drøfting av plagiatproblemer i journalistikk og forskning.

Boka gir innsikt i kildekritiske prinsipper og er i første rekke beregnet på forskere, studenter, journalister og andre fagfolk som har behov for å utnytte medietekster, og som derfor må kunne granske journalistikkens kildebruk med et kritisk blikk. Den vil også være av interesse og nytte for en kritisk allmennhet ved vurdering av journalistiske tekster som kilder til informasjon, og styrke evnen til å skille mellom kvalitetsvurdert journalistikk og kildestyrt PR.

E-boka tilsvarer 2. trykte utgave 2018.

Til toppen

Andre utgaver