Journalistikk, profesjon og endring (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 313
Forlag: Orkana akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281043589
Kategori: Medie- og kommunikasjon
Omtale Journalistikk, profesjon og endring
Journalistikk er en viktig del av offentligheten og demokratiet. Den utøves i spenningen mellom praktisk håndverk, analytiske ferdigheter og bred samfunnsforståelse. Grunnlaget for journalistikkens makt har langt på vei vært knyttet til portvaktfunksjonen.

Når rammevilkårene endres, utfordres imidlertid journalistikken både som fag og profesjon. Ny teknologi forandrer arbeidet, og når alle og enhver kan formidle, blir det mindre tydelig hva som er kvalitetssikret journalistikk, og hva som ikke er det. Flere runder med nedbemanning i redaksjonene har dessuten ført til at det er færre journalister enn før.

Hva betyr disse endringene av økonomiske og teknologiske rammevilkår for profesjonelle normer og verdier? Hvilke grensedragninger finner sted for å skille ut hvem som er journalister fra de som ikke er det? Gjennom profesjonsteoriens briller diskuterer forfatterne av denne boka hvordan journalistprofesjonen møter disse utfordringene, og hva det betyr for journalistikkens samfunnsrolle i Norge.

Bokas redaktører er Paul Bjerke, professor i journalistikk ved Høgskulen i Volda, Birgitte Kjos Fonn, førsteamanuensis i journalistikk ved OsloMet - storbyuniversitetet og Birgit Røe Mathisen, førsteamanuensis i journalistikk ved Nord universitet.


ISBN: 9788281043589
Kr 349,-

Til toppen

Flere bøker av Paul Bjerke, Birgitte Kjos Fonn og Birgit Røe Mathisen: