Juks av Erik Tunstad (Ebok)
Ebok

Juks (Ebok)

hvordan forskere svindler, og hvorfor det ikke er så farlig

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.52 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Humanist forl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282820684
Kategori: Teknikk og populærvitenskap
Omtale Juks
Spørsmål: Hva har padder med påmalte brunstvorter, kald fusjon, Piltdown-mannen og N-stråler og den klonede hunden Snuppy til felles? Svar: De er alle resultater av vitenskapelig svindel..
Denne boken er en kavalkade over smålåtne og storslåtte forskningssvindler fra 1700-tallet og frem til i dag . fra Johann Beringers fossilefrosker, komplette med hud, øyne og kjøtt på beina (og i ferd med å pare seg!), til vår egen Jon Sudbø, som en stakket stund fikk oss til å tro at vi kom til å dø av å ta en Paracet..
Erik Tunstad diskuterer berømtheter som Darwin, Einstein, Mendel og Pasteur . og spør om man kan anvende nåtidens regler om redelighet i forskning på fortiden. For hvor hadde vitenskapen vært i dag om vi ikke av og til, opp gjennom historien, hadde latt ett og annet råttent eple eller en og annen «eager lab assistant» følge Jenks lov?.
JUKS er en morsom bok, selv om den handler om et svært viktig, meget alvorlig og til dels uhyre vanskelig felt. Her får du lese om de dummeste, de smarteste, de sleipeste og de mest spektakulære forskningssvindlerne verden hittil har sett . de som til nå er avslørt, vel å merke . Take a walk on forskningens wild side!.
Erik Tunstad er utdannet biolog og har vært fagredaktør i forskning.no, programleder i Verdt å vite på NRK P2 og har skrevet flere fagbøker. Han er nå høgskolelektor i naturvitenskap ved Høgskolen i Vestfold.

Til toppen

Flere bøker av Erik Tunstad: