Julestri (Heftet)

Serie: Solens barn 15

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Julestri
Serie: Solens barn
Serienummer: 15
ISBN/EAN: 9788202693817
Kategori: Romanserier
Omtale Julestri

Det stunder mot jul, den store familiehøytiden, men hjemme hos Barry Lind mangler det én. Men er det han som mangler som er den fortapte sønn, eller er det han som er der?

På Frydenberg har Karoline nå alle sine rundt seg og er travel med juleforberedelser, men finner også tid til lek og moro i den første snøen.

Karoline skulle til å stake fra, men plutselig fikk hun annet å tenke på, for bak henne gikk Margaret i bakken med et brak så ski og stav pekte i alle retninger. Selv lo hun så hun holdt på å kikne. – Å Karoline. Dette er det festligste jeg har vært med på.

Til toppen

Andre utgaver

Julestri
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Hege Løvstad Toverud:

Utdrag

– Stans! Jeg ber dere! Barry albuet seg fremover mot skafottet, der Ragnar lå på kne med hodet på hoggestabben.

Bøddelen sendte ham et usikkert skråblikk. Han sto med øksen over hodet, men nå senket han den en anelse mens blikket gikk fra Barry til konstabelen, som sto nedenfor skafottet og forsøkte å holde ro og orden i folkemengden som trykket på.

– Stans! gjentok Barry. – Jeg ber dere. Det har skjedd en feil!

Stemmen bar knapt gjennom de hissende utropene, og Barry kjente frykten som en klo i magen. Ragnar var i ferd med å gå i døden på grunn av en fryktelig misforståelse. Han måtte få satt en stopper for det. For ansiktet han nettopp hadde sett, det hadde fått ham til å skjønne hvordan det hang sammen.

Knud, som sto der til venstre for skafottet med hendene dypt i bukselommene. Som sto der og hvilte vekten støtt på begge ben, som om ingenting kunne rokke ham. For en merkelig måte å stå på, når ens egen bror snart skulle dø?

Men det var da Barry så Knuds fjes at det virkelig gikk kaldt nedover ryggen på ham. For der sto sønnen hans, uten de minste kvaler for at broren snart skulle dø.

Barry kunne ikke huske å ha sett Knud slik noen gang. Så livskraftig og oppegående, bokstavelig talt. Med unntak av den gangen på torget, da han første gang så sin sønn. Da Barry hadde vært så stolt og glad over at hans egen sønn hadde gått i hans fotspor, hvorpå Knud i neste øyeblikk hadde hånet sin gamle far …

Den samme ilden hadde sønnen hatt i blikket i stad.

Sannheten sto glassklart for Barry.

Knud, det var han som hadde ledet Ragnar inn i denne fellen. Uvisst av hvilken grunn hadde han vendt seg mot sin egen bror. Men en liten gutt, kunne han virkelig klare å myrde voksne mennesker? Vel, Knud var åpenbart ikke så syk som han hadde gitt seg ut for. Var alt sammen et spill?

På skafottet så bøddelen seg om etter svar på om han skulle fortsette. Barry tok sats for å komme seg frem, men folkemengden sto mot ham som en hissig mur.

– Hold deg unna! Denna plassen har jeg tviholdt på siden i morges, så ikke prøv deg, sa en gubbe og satt albuen i magen på ham.

– Slepp meg fram, mumlet Barry tvikroket. – Det står om livet.

– Som om vi ikke visste det fra før! sa en annen og pekte med tommelen mot skafottet. Der oppe lå Ragnar, hvit i fjeset, men samtidig med et spørrende uttrykk i ansiktet. Hva skjedde? Var det likevel kanskje håp?

Til toppen

Bøker i serien