Junes valg (Heftet)

Serie: Nordlys 5

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Nordlys
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788202690816
Kategori: Romanserier
Omtale Junes valg

June stakk av fra sitt eget bryllup da hun innså at hun ikke elsket brudgommen. Men så treffer hun irske Seamus og tar sitt livs viktigste valg.

I begynnelsen fortalte hun så lite om seg selv som mulig. Hun visste ikke den gang at hans hemmeligheter var atskillig mørkere og dystrere enn hennes. Han kom fra en annen verden, og han advarte henne og ba henne om å velge ham bort. En umulighet. Man velger ikke bort kjærligheten. Selv da hun innså at et liv med ham ville være farlig og uforenlig med det hun forventet, nektet hun å snu.

Til toppen

Andre utgaver

Junes valg
Bokmål Ebok 2021
Junes valg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Synnøve Eriksen:

Utdrag

En uværskveld i begynnelsen av november tok hun mot til seg. Det blåste stiv kuling over Nordsjøen, og bare de aller dristigste passasjerene hadde funnet veien til baren på sjette dekk. En liten gruppe satt og tviholdt på drinkene sine, mens Dania skummet seg gjennom bølgetoppene. Bandet spilte Cento Campane, en smektende, italiensk kjærlighetsvise som ingen skjønte teksten på. Foruten Seamus og June arbeidet det også to engelske i baren. Becky Reynolds var en hyggelig dame på nærmere førti med ti års fartstid og tenåringsbarn og ektemann i et rekkehus i utkanten av Harwich. Hun var sjefen og den som beordret dem til andre arbeidsoppgaver hvis det ble stille i baren.
John Kesey var en fyr i slutten av tyveårene som flørtet med alle han trodde han hadde sjansen på å få til sengs, og som Jytte påsto hadde et godt øye til June. John hadde kortklipt, lyst hår, halvmånenese og blå øyne med grå spetter som smalnet irritert når han merket at kvinnene så rett gjennom ham som om han skulle være tom luft, men ble myke og villige i blikket straks Seamus dukket opp. June syntes han var kald og slibrig som en ål, og lot som om hun ikke merket tilnærmelsene hans. Eller spydighetene.
– Stemmer det at skandinaviske kvinner er lette på tråden? var et ganske typisk spørsmål fra John.
– Bare de svenske, svarte June kjapt tilbake og mottok et hjertelig smil fra Seamus idet han tappet en halvliter øl og plasserte den på disken foran en gråhåret, eldre mann.
John likte ikke det smilet, og han sto og liksom tygget på en hatsk bemerkning. Seamus slo inn beløpet på kassen og ga kunden tilbake vekslepenger. Han mottok driks og takket blidt. Det var da June tok motet til seg.
– Har du noen som venter på deg i Irland?
Han så på henne. Nikket.
– Familie og venner. Seamus smilte. – Har du noen som venter på deg i Norge?
– Familie og venner, gjentok June som et ekko. Det gikk opp for henne at de faktisk var i gang med en samtale, og hun spurte ivrig videre. – Hvor i Irland kommer du fra?
– Belfast.
Da våknet John. Han snudde seg med et spottende smil og fant endelig bemerkningen han så gjerne ville angripe sin kollega med. I tillegg behøvde han ikke å engste seg for at Becky skulle høre ham. Hun var helt i den andre enden av lokalet og ryddet et nylig forlatt bord.
– Det står visst riktig elendig til med geografikunnskapene dine, smelte han til mot Seamus. – Belfast tilhører Storbritannia. Hele jævla Ulster er britisk!
Det kom en mørk skygge over ansiktet til Seamus, men han sa ingenting. Dermed sprakk det fullstendig for John.
– Belfast er befolket av modige protestanter og feige rotter, sa han med en stemme så kald av hat at June fikk frysninger på ryggen.

Til toppen

Bøker i serien