Karitas (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Ine Camilla Bjørnsten (Oversetter) Inge Ulrik Gundersen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 463
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Karitas án titils
Oversatt av: Bjørnsten, Ine Camilla og Gundersen, Inge Ulrik
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205443471
Kategori: Romaner
Omtale Karitas
En storslått roman om drømmer og lengsler, om uventet lykke og bunnløs sorg - og om sterke kvinneskjebner på begynnelsen av 1900-tallets Island. Karitas Jónsdóttir vokser opp i en stor, farløs søskenflokk på Island. Men på tross av trange kår, er moren fast bestemt på at alle skal ha en utdanning. Og Karitas er talentfull. Et tilfeldig møte med en kvinne bak et staffeli sender henne til København for å studere og gjøre kunsten til en stadig viktigere del av livet.Men så forelsker Karitas seg i den vakre fiskeren Sigmar, og livet tar igjen en vending for den unge kvinnen. For hvordan kan kunstneriske ambisjoner kombineres med den tradisjonelle islandske husmorrollen? Og er det mulig å velge mellom kunsten og kjærligheten?Karitas er en roman om drømmer og lengsler, om uventet lykke og bunnløs sorg - og om stor lidenskap. Den ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris i 2006. «Denne fantastiske boken lever i deg lenge og gir deg de viktigste problemområdene for kvinner. Hvordan balansere pasjon og rasjonalitet, kunst, karriere, foreldreskap, kjærlighet og talent. Våre grunnleggende valg full av konsekvenser. Alt dette vist i en storslagen historie. Finn deg en god stol.»
Berit Kobro, VG «... Karitas har alt en god fortelling skal ha. Det beste av alt er at det er en oppfølger på vei.»
Cathrine Krøger, Dagbladet «... Baldursdóttirs roman om kvinneskjebner på begynnelsen av 1900-tallets Island er praktfull.»
Politiken «En vidunderlig fortelling som i likhet med alle store fortellinger holder en fast så lenge den varer, og som man siden bærer med seg.»
Berlingske Tidende

Til toppen

Andre utgaver

Karitas
Bokmål Ebok 2013
Karitas
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Kristín Marja Baldursdóttir:

Bøker i serien