Kjærlighet (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 174
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249518654
Kategori: Romaner
Omtale Kjærlighet
En fantastisk roman fra en av våre mest markante forfattere! "Kjærlighet" forteller om Vibeke og Jon som er mor og sønn, nyinnflyttet på et lite sted nord i landet. Det er dagen før Jons bursdag og et tivoli er kommet til bygda, Jon går ut for å selge lodd til idrettslaget, og Vibeke skal på biblioteket. Derfra følger vi de to på hver sin ferd gjennom en kald vinterkveld og -natt, alt mens en stigende uro gjør seg gjeldende.
"Kjærlighet" viser hvordan vi gjennom språket bygger opp vår egen virkelighet, og hvordan mor og sønn slik kan leve i hver sin verden. Her finnes denne avstanden ikke bare mellom menneskene, men også i den enkelte, som deres avstand til seg selv. "en uhyre velkomponert, språklig sikker, original og ikke minst truende fortelling om forholdet mellom mor og barn"
Mari Lending, Aftenposten.
"Språklig fulltreff ... Ørstavik skriver frem disse spenningsfylte timene med en finslept språklig teft. Tonen er lavmælt, ordene troverdige, fortellingen blir gripende og engasjerende uten å utarte til tåreperse om de ødelagte familiebånd"
Tone Velldal, Morgenbladet.
"Boken er liten i format, litterært mesterlig og med et innhold som treffer leseren midt i solar plexus"
Britt Sørensen, Bergens Tidende.
"'Kjærlighet' handler om lengsler, ensomhet og at alle er alene. Derfor virker tittelen ekstra sterkt. Den er en gjennomarbeidet, lavmælt, men veldig, veldig trist liten roman ... 'Kjærlighet' er rett og slett en god bok"
Berit Bye, Adresseavisen
Beskrivelse:
Vibeke har nettopp flyttet til et lite tettsted i nord sammen med sin ni år gamle sønn Jon. Vi følger dem på hver sin ferd gjennom en kald vinterettermiddag og natt.

Til toppen

Andre utgaver

Love
Engelsk Heftet 2018
Kjærlighet
Bokmål Ebok 2011
Love
Engelsk Heftet 2019
Kjærlighet
Bokmål Heftet 2020