Kjærlighetens håp (Heftet)

Serie: Misteltein 16

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 253
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Misteltein
Serienummer: 16
ISBN/EAN: 9788202480929
Kategori: Romanserier
Omtale Kjærlighetens håp

Joakim besøker Selma i forretningen. For å unngå folkesnakk skjuler han seg da en kunde kommer. Men det er ingen velkommen person som strener inn.

Joakim hadde vært snar med å gå inn på bakrommet, og siden det regnet så det silte nedover vinduene, hadde nok ikke fru Kannestad sett ham. Selma slappet derfor av da hun ønsket fru Kannestad velkommen og spurte hva hun kunne hjelpe henne med.
– Si meg, svarte fru Kannestad og kastet et blikk ut av vinduet. – Det er overlege Tønnessens automobil som står parkert utenfor her, er det ikke?

Til toppen

Andre utgaver

Kjærlighetens håp
Bokmål Ebok 2015
Kjærlighetens håp
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Elisabeth Hammer:

Utdrag

Ranveig hadde vært ute av forretningen en tur for å kjøpe tekaker, og hun kom tilbake med et flygeblad i hendene.
 – Sollie bokhandel kommer til å starte opp lesesirkel igjen etter sommeren, og de ønsker nye lesere velkommen. I høst skal de starte på triologien om Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset. Siste bok, Korset, kom akkurat ut.
 – Sier du det? Jeg har lyst til å lese Kristin Lavransdatter, svarte hun. – I kolonialen snakket jeg med noen kunder som hadde lest de to første bøkene, og de var helt oppslukt av den vakre og spennende kjærlighetshistorien mellom Kristin og Erlend. Men akkurat nå tror jeg ikke at jeg kan ta meg råd til å kjøpe bøker, uansett hvor fristende de er. Jeg har brukt alle pengene på å betale halvårsavdraget på lånet og brannpolisen.
 – Kanskje de har bøkene på biblioteket? Utvalget har blitt ganske stort, så det hadde ikke forundret meg. Jeg skal ta en tur innom en dag og se.
 – Vet du om de har lovbøker på biblioteket også? Hun så nysgjerrig på Ranveig. Fru Nebels forslag om at hun kunne hjelpe de vanskeligstilte om hun kunne litt mer om lover og regler, tenkte hun fortsatt på.
 – Lovbøker? Hvorfor trenger du det? Ranveig lente seg mot disken.
 – Fordi det er mange som ikke aner hvilke rettigheter de har, som Olga for eksempel. Hun ble syk fordi barna urettmessig ble tatt fra henne og på grunn av den trekkfulle leiligheten Fattigkassa plasserte henne i. Hun hadde ikke håp og kjempet ikke for barna sine, fordi hun ikke visste hvilke rettigheter hun hadde. På sykehuset opplevde jeg også i vinter at en ung mor og hennes nyfødte barn døde av influensa. De hadde sultet og frosset i lang tid etter å ha blitt kastet ut av kvinnens rike foreldre. Jeg har lyst til å hjelpe disse menneskene på en eller annen måte.
 – Hvordan? Ranveig rynket pannen. – Du kan ikke ta dem alle i hus?
 – Nei, jeg … Hun dro litt på det. Ranveig hadde rett, hun kunne ikke ta dem alle i hus, det gikk ikke. – Det er bare noe jeg tenker på.
 – Jeg trodde du hadde vanskeligheter nok fra før, om ikke du skulle påta deg andres også?

Til toppen

Bøker i serien