Kjærlighetens kraft (Heftet)

Serie: Nattsvermere 15

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Kjærlighetens kraft
Serie: Nattsvermere
Serienummer: 15
ISBN/EAN: 9788202777548
Kategori: Romanserier
Omtale Kjærlighetens kraft

Aila er opptatt med forberedelser til bryllupet og den forestående bryllupsreisen. Hun er lykkelig, og øyner et håp om endelig å få treffe Isak, nå som Lina har reist og William får beskjed om at han må reise til Senja for å sette seg inn i gruvedriften.

– Det skal jeg selvfølgelig gjøre, men det blir ikke før etter bryllupsreisen, sa han. – Da får Aila en kjærkommen anledning til å besøke familien også.
Edward kremtet. – Det går nok ikke. Han skottet bort på Aila. – Jeg hadde ikke tenkt å si noe nå, men jeg fikk brev fra Thomas, og han fraråder deg å komme tilbake, sa han og så beklagende på henne.

Til toppen

Andre utgaver

Kjærlighetens kraft
Bokmål Ebok 2023
Kjærlighetens kraft
Bokmål Nedlastbar lydbok 2024

Flere bøker av Anne Marie Meyer:

Utdrag

Aila stirret på det sammenkrøllete brevet hun holdt i hånden. Det suste i hodet. Hun trakk pusten før hun reiste seg og gikk bort til peisen. Der ble hun stående og se inn i flammene, så ombestemte hun seg, glattet ut arket og la det tilbake i konvolutten. Deretter stakk hun den inn under undertøyet i kommoden. Kanskje ville brevet komme til nytte en gang, tenkte hun og gikk bort til vinduet.
Det begynte å skumre, og snart ville det være mørkt. Den nedadgående solen ga horisonten en svak rødfarge. Om noen få timer skulle William komme for å spise middag. Hvordan skulle hun klare å holde masken etter det Vilja hadde fortalt henne? Noe sårt og vondt la seg i brystet sammen med et svart sinne. Hvorfor hadde ikke Vilja fortalt dette før?
Aila skjøv sinnet til side. Det hadde neppe gjort noen forskjell. Gards far hadde lagt planene for Gard lenge før hun ble svanger. Hun hadde forstått det i samme øyeblikk som han presset henne til å la sønnen vokse opp hos Gard da Lina ikke kunne få barn.
Aila tenkte tilbake på den siste gangen hun holdt Isak i armene sine. Hun hadde vært både såret og lei seg, sint og skuffet.
Hun hadde også sett noe som lignet skam i øynene til Gard fordi han ikke hadde våget å trosse farens vilje på grunn av redselen for å miste alt. Det ville ha tæret på dem begge, hun forsto det nå.
Hun blunket bort tårene, gikk tilbake til sengen og satte seg. Knuget hendene i fanget og grublet videre. Hvorfor hadde fru Berg båret på den vonde hemmeligheten i alle disse årene? Det skrev Vilja ingenting om. Var det på grunn av skammen over å ha bedratt ektemannen, eller var det redselen for folks dom? Antagelig begge deler. Aila husket at Gard en gang hadde sagt at Lina var som en søster for ham. Ingen av dem hadde den gangen ant hva de ordene betød. Lina var faktisk Isaks tante. For en skjebnens ironi, tenkte hun. Blodsbåndene var der, og det kunne aldri noen endre på.
Stakkars Lina. Hun fikk en dyp medfølelse med henne. Skammen hun måtte kjenne fordi hun hadde delt det mest intime et menneske kunne dele med sin egen halvbror. Hun kunne tilgi Lina alt, men Gards svik og feighet kom hun aldri til å tilgi. Det stakk i brystet. Hun burde hate ham, men det klarte hun ikke. Gard var også uskyldig i dette. Makten hans far hadde over ham og alle som var i hans nærhet, måtte være vanskelig å forholde seg til. Nå måtte hun tenke på Isak. Ville Gard finne en ny kvinne? Bare tanken på at en fremmed kvinne skulle ta seg av hennes sønn, fikk det til å knytte seg i henne.

Til toppen

Bøker i serien