Konge i snø av Tove Nilsen (Ebok)
Ebok

Konge i snø (Ebok)

roman

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.38 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249514670
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Konge i snø
En gang var julaften årets farligste dag. Hun var datteren som befant seg midt mellom mor og far. Moren hard som diamanten Koh-i-Noor, faren en fremmed i sitt eget hus. Så tidlig hun kunne, forsvant hun inn i stormforelskelser, reiste jorda rundt og begynte å skrive.

Faren vil ha henne med på en reise til hjembyen hans i Sachsen. Det er få år etter Berlin-murens fall, hun er blitt forfatter, har mann og to barn og sier motvillig ja. Under reisen oppdager hun at faren har et annet liv i Tyskland, og et møte med en mann i Berlin varsler en ny vending i hennes eget liv.

"Konge i snø" er en roman om tilhørighet og eksil, forbud og lyst.

Til toppen

en historie som gjør dirrende inntrykk
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Andre utgaver

Konge i snø
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Konge i snø
Bokmål Heftet 2015
Anmeldelser Konge i snø

«Ømt familieportrett ... Finstemt om en datters kronglete vei for å forstå sine foreldre, og dermed seg selv ... Den store historien med krigshistorien og Murens fall veves effektfullt inn i den lille historien om en familie som strever med å få på plass detaljene som skal være limet i deres tilværelse ... som leser er du grundig ivaretatt av Nilsens nøkternt elegante prosa, og hvert lille sidesprang har sin funksjon i en historie som gjør dirrende inntrykk»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«skarpt og hudløst om det hemmelige familielivet bak fasaden. Konge i snø er blitt en modig bok om menneskelig skrøpelighet og utholdenhet ... et komplekst, finstemt, sårt og tidvis brutalt portrett av en familie ... Nilsens kloke og kjærlige blikk på menneskelig svakhet og særhet åpner opp for innsikt og forståelse ... Tove Nilsen blir bare bedre med årene. Det må ha krevet mot å skrive Konge i snø, ikke nødvendigvis fordi den er forankret i forfatterens egne erindringer og barndomsbilder, men fordi den så usentimentalt og overbevisende lar taushet og skam fare og viser fram vår skrøpelighet og forvirring, men også vår evne til tilgivelse og overbærenhet"»
Turid Larsen, Dagsavisen

Til toppen