Kongens kurer (Heftet)

Serie: Ingebjørg Olavsdatter 7

Forfatter:

Bli abonnent

Frid Ingulstads fengslende drama fra middelalderen!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Ingebjørg Olavsdatter
Serienummer: 7
ISBN/EAN: 9788202540586
Kategori: Romanserier
Omtale Kongens kurer

I kongeborgen venter Ingebjørg på sin trolovedes kyss – og på de troløses fall.
Ridder Darre blir er Ingebjørgs gode venn og beskytter på Akersborg. Han innser at hun er i stor fare og tilbyr seg å hjelpe henne, selv om han risikerer sitt eget liv. Imens venter Ingebjørg på sin festemann Ture. Hun gleder seg til trolovelsen, og til deres første natt sammen. Bare ikke Gisela prøver å forføre Ture og får ham til å glemme at han er en nyforlovet adelsmann …

Til toppen

Andre utgaver

Kongens kurér
Bokmål Ebok 2010
Kongens kurér
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Frid Ingulstad:

Utdrag

Hun så ikke noe til Gisela, og da hun skulle inn til kveldsverd, satt drottseten sammen med sin hustru som om ingenting var hendt. Hele kvelden tenkte hun på Bergtor. Hun led med ham og fryktet samtidig at han i sitt raseri skulle handle overilt.
Ridder Darre kom for å følge henne gjennom mørkegangen som vanlig. Ingebjørg var ikke opplagt til å tale med ham og skyldte på hodeverk. Utenfor kammeret hennes ventet Kirsten stuekone som avtalt.
Slik gikk tre dager og netter. Ingebjørg verket etter å høre nytt fra Belgen gård. Det nærmet seg bartolomeusmesse. Snart skulle hun feire sitt festemål med Ture.
En kveld uteble ridder Darre til dagens siste måltid. Ingebjørg håpet han ville dukke opp før hun skulle tilbake gjennom mørkegangen, men tiden gikk uten at hun verken hørte eller så noe til ham. Da banket det endelig på døren, og hun gikk bort for å åpne. Til hennes forundring var det Tønnis stalldreng som sto utenfor. – Jeg skulle gi deg denne fra ridder Darre, sa han fort, rakte henne en gjenstand innpakket i et klede, og forsvant.
Ingebjørg åpnet kledet og ble enda mer forundret da hun fikk se en runepinne. Der sto det risset inn: «Møt meg i nederste gang i fuglesangen».
Hun løftet hodet og stirret tankefullt ut i luften. Det måtte være noe viktig, ellers ville han aldri bedt henne om dette. Hadde det noe med Gisela og drottseten å gjøre? At han brukte en runepinne, var ikke så rart. Ingen andre hadde tilgang til pergament enn skriverne, drottseten og noen få andre.
Nederste gang i fuglesangen . . . Det virket uhyggelig. Det var der Gisela og drottseten hadde forsyndet seg da hun første gang hadde oppdaget dem. Det måtte ha noe med de to å gjøre, avgjorde hun, og det lot til å haste.
Hun la runepinnen fra seg, hastet ut av kammeret og la på sprang bort til fuglesangen mens hun skottet nervøst til siden i håp om å passere ubemerket. Det var mørkt og nifst i vindeltrappen ned til kjelleren, men ridder Darre hadde bedt henne komme, og han ville henne ikke noe vondt. Hun famlet seg frem langs den fuktige murveggen og skrittet forsiktig ned de smale trinnene.

Til toppen

Bøker i serien