KonspiraNorge (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 334
Forlag: Humanist forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282820394
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale KonspiraNorge
«Israel stod bak terrorhandlingene 22. juli!» «Amerikanerne sprengte selv World Trade Center!» «Politikere og EU-byråkrater ønsker å snikislamisere Europa!» «Jens Stoltenberg er i virkeligheten jøde!»

Påstander som dette dukker jevnlig opp i norske nettdebatter. Stadig flere hører dem fra kolleger, venner eller kjente. Felles for påstandene er at de er konspirasjonsteorier som hevdes å avdekke skjulte maktforhold og vise at tilsynelatende tilfeldige hendelser er del av en hemmelig agenda. 

Oppfatninger med utspring i amerikansk høyrekstremisme har fått fotfeste hos flere etablerte samfunnsdebattanter. Mistro til medier, politikk og vitenskap har ført enkelte tilhengere av alternativ medisin over i holocaustbenektelse. Eurabiaforestillingene som inspirerte massemorderen Anders Behring Breivik, er høyst levende også i Norge. 

Konspirasjonsteorier tilbyr en sammenhengende verdensforståelse som kan undergrave det demokratiske systemet og i verste fall føre til vold og terror. 

John Færseth tar oss med på en reise i det norske konspirasjonslandskapet, et landskap som på samme tid er både komisk og skremmende.


Til toppen

Andre utgaver

KonspiraNorge
Bokmål Ebok 2013
KonspiraNorge
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av John Færseth: