Kråken, eller Den urovekkende og besettende sannheten om tragedien på Skrinnøya, Myrvangfolkets forbannelse og de blodige konsekvenser dette skulle få for vestens historie (Heftet)

en konspirasjonsroman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 334
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205498815
Kategori: Romaner
Omtale Kråken, eller Den urovekkende og besettende sannheten om tragedien på Skrinnøya, Myrvangfolkets forbannelse og de blodige konsekvenser dette skulle få for vestens historie
En ambisiøs og leken roman av Johan Jensen. Men - er det ikke nettopp Johan Jensens etterlatte memoarer som danner utgangspunkt for denne historien? I 2013 ble den unge journalisten Johan Jensen skutt og drept. Hans etterlatte memoarer danner utgangspunktet for den besettende historien om en av norgeshistoriens farligste menn, ukjent for de aller fleste, men fryktet blant de som kom i berøring med ham. Historien kjenner ham bare som Kråken. «Utspekulert røverhistorie. (...) Ved å blande facts og fiksjon på denne måten skaper forfatteren en litterær cocktail mange vil nyte med glede. Johan Jensen er død. Leve Johan Jensen.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet «... en blanding av Jason Bourne og tullenazifilmen Iron Sky, med litt Veiviseren attåt.»
Arne Borge, Klassekampen «Forfatteren Johan Jensen er det også mye godt å si om. Det samlede kunnskapstilfanget er imponerende. Detaljrikdommen likeså.»
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten «Jensens lek med egen signatur bidrar til å blande fakta og virkelighet - blant annet henvises det i fotnoter til artikler Jensen faktisk har publisert i tidsskrifter rundt om i verden, ifølge romanen for å dekke over sitt egentlige arbeid med å spore opp den forsvunne personen.»
Arne Borge, Klassekampen  

Til toppen

Bøker i serien