Kvinnen i vinduet av A.J. Finn (Ebok)
Ebok

Kvinnen i vinduet (Ebok)

Forfatter:

Stian Omland (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2018
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: The woman in the window
Oversatt av: Omland, Stian
ISBN/EAN: 9788205506985
Kategori: Krim og Spenning , Skjønnlitteratur og Thriller
Omtale Kvinnen i vinduet
Det er ikke paranoia hvis det virkelig skjer.

Anna Fox har ikke forlatt huset sitt på lang tid. I ti måneder har hun gått fra rom til rom i det gamle huset i New York, fortapt i minner, for redd til å gå ut. 

Annas eneste forbindelse med omverdenen er gjennom vinduet. Der sitter hun dag etter dag og følger med på naboene. Da familien Russell flytter inn i huset over gaten, blir Anna veldig nysgjerrig. De virker som den perfekte familie på tre, de ser ut til å leve et liv likt det Anna selv hadde en gang. 

En kveld hører hun et skrik, og hun tror hun ser en kvinne bli drept i nabohuset. Men vil noen tro på henne? Kan hun stole på sin egen hukommelse? 

Kvinnen i vinduet er A.J. Finns første bok. En psykologisk spenningsroman under utgivelse i 37 land.

«Kvinnen i vinduet er en av de sjeldne bøkene som det virkelig er umulig å legge fra seg. Finn skriver elegant og ofte bemerkelsesverdig. Han lar den gjennomført originale historien sin utspille seg med klassisk film noir som bakteppe på en måte som er både herlig og urovekkende.» Stephen King

«Kvinnen i vinduet er krimboken hele verden snakker om.» Aslak Nore, Aftenposten

 

« ... umulig å legge fra seg. (...) En mørk og til tider hypnotisk thriller for alle med sans for karakterdrevet spenning. Dette lover godt for den bebudede filmversjonen.»
Elin Brend Bjørhei, VG
Les hele anmeldelsen her.

«…en sterk kandidat til lista over bestselgende krim…»
Gerd Elin Sandve, Dagsavisen

   «Med historien om Anna Fox, har Mallory [A.J. Finn, psevd] brukt thriller-tradisjonen som springbrett og skapt en gnistrende original variasjon over et kjent og kjært tema.» Fredrik Wandrup, Dagbladet

 

«Mot slutten kommer noen dramatiske avsløringer - og en virkelig god plottløsning...» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Boken er velskrevet. Plottet er gjennomtenkt og holder nødvendige mengder vann.» Leif Ekle, NRK

  «Å bruke andres verk som inspirasjon, i dette tilfellet filmene til Alfred Hitchcock, kan fort virke påtatt og kunstig. Men i dette tilfellet tilfører det faktisk en ekstra dimensjon til handlingen.» Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad

«…drivende lekent fra begynnelse til slutt.» - Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa

«Kvinnen i vinduet er en av de sjeldne bøkene som det virkelig er umulig å legge fra seg. Finn skriver elegant og ofte bemerkelsesverdig. Han lar den gjennomført originale historien sin utspille seg med klassisk film noir som bakteppe på en måte som er både herlig og urovekkende.»

– Stephen King

 

«Forbløffende. Nervepirrende. Nydelig og fantastisk. Jeg kunne flettet inn flere superlativer, men du skjønner hva jeg mener. Finn har laget en noir for det nye årtusenet, fullstappet av fascinerende figurer, sjokkerende vendinger, nydelig skrivekunst og en forteller jeg veldig gjerne skulle tatt en flaske pinot med. Kanskje to flasker – jeg har mange spørsmål til henne.»

– forfatteren Gillian Flynn, nr. 1 på bestselgerlisten til New York Times

 

«En virkelig fenomenal debut. En stram, tvers igjennom fengslende historie. Smart, hjerteskjærende – og veldig skummel.»

– den internasjonalt bestselgende forfatteren Nicci French

 

«Kvinnen i vinduet er den mest gripende spenningsromanen jeg har lest siden Flink pike. A.J. Finn er et uforferdet nytt talent med en mesters touch.»

– den New York Times-bestselgende forfatteren...

Til toppen