Læreren møter ChatGPT av Eyvind Elstad (Ebok)
Ebok

Læreren møter ChatGPT (Ebok)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2023
Kopibeskyttelse: Licensed Content Protection
Filstørrelse: 1.15 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215070520
Kategori: Pedagogikk
Omtale Læreren møter ChatGPT
Den raske utviklingen innenfor kunstig intelligens har ført til utfordringer for lærere over hele verden, samtidig som den har åpnet opp nye muligheter for elever og lærere.

ChatGPT ble ikke utviklet for pedagogiske formål, men skolen og lærerne må forholde seg til at teknologien finnes. Det sentrale spørsmålet er hvordan generativ kunstig intelligens kan anvendes til pedagogiske formål. Hvilke konsekvenser har teknologiens eksistens for lærerens undervisning og elevenes læringsarbeid? Denne boken drøfter hvordan generativ kunstig intelligens kan anvendes i skolen. Boken tar utgangspunkt i klassiske karakteristika ved god undervisning og drøfter muligheter og begrensninger som generativ kunstig intelligens gir for lærerens arbeid.

Boken er skrevet for lærere og lærerstudenter som ønsker å ta et strategisk grep om de mulighetene og utfordringene ChatGPT og teknologiutviklingen skaper i skolen. Læreryrket har en nøkkelrolle i å forme fremtidens generasjoner, og det er avgjørende å forstå hvordan teknologien kan samarbeide med lærerne for å forbedre læringsprosessen.

Til toppen

Flere bøker av Eyvind Elstad: