Lenger unna (Heftet)

Forfatter:

Monica Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Farther Away
Oversatt av: Carlsen, Monica
ISBN/EAN: 9788202437930
Kategori: Romaner
Omtale Lenger unna

I denne skarpsindige samlingen av taler og essays vender Jonathan Franzen med fornyet vigør tilbake til de litterære og menneskelige motivene han har vært opptatt av lenge. Enten han forteller om sitt voldelige møte med fuglekrypskyttere på Kypros, undersøker sine egne blandede følelser om selvmordet til vennen og rivalen David Foster Wallace, eller byr på en bevegende og vittig beskrivelse av hvordan teknologien har endret måten folk uttrykker kjærlighet på, klarer disse tekstene å innfri Franzens uuttalte løfte om ikke å holde noe skjult for leseren.”Farther Away” er et bemerkelsesverdig og avslørende verk fra en av vår tids største nålevende romanforfattere, og kartlegger utviklingen i et unikt og modent sinn som bryner seg mot seg selv, litteraturen, og noen av vår tids viktigste spørsmål.

"Essayet er en erkjennelsesreise, og den som blir med Franzen gjennom denne boken, vil ta turen gjennom ode og velskrevne skrivestykker"
TERNING 5, Sindre Hovdenakk, VG

"[han] skriver med følsomhet og smittende entusiasme ... når Franzen skriver om ting han interesserer seg for, så er dette glimrende litteratur."
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

"overraskende og interessant ... Litteraturen er ingen koseklubb for Franzen, men likevel en felles grunn der meningsdannelse er mulig. Derfor er det også noe oppløftende ved Franzens evne til å se hva mennesker er og kan være, og hva litteraturen kan si oss om det."
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

"Det finnes omtrent tjue store amerikanske romanforfattere i generasjonen som kommer etter meg. Den største er Jonathan Franzen."
Philip Roth

‘I en bok som aldri er noe mindre enn strålende intelligent … kommer Franzens humor og kjærlige omsorg som en brå overraskelse, som om en glansfylt, røslig biskop plutselig har begynt å hoppe paradis.”
The Spectator

“[Franzens] skrivekunst har en diskret, nesten egoløs fullkommenhet ved seg.”
Lev Grossman, Time

”Praktfulle essays.”
Los Angeles Review of Books

“Farther Away er en mangefasettert og avslørende samling som faktisk lykkes i å bringe leseren nærmere forfatteren.”
The Economist

“Smart, innsiktsfull prosa som finner en dypere samfunnsrelevans i nesten hva det skal være.”
USA Today

Til toppen

Andre utgaver

Lenger unna
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Jonathan Franzen: