Lignelsesboken (Heftet)

en kjærlighetsroman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Bodil Engen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 228
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Liknelsesboken
Oversatt av: Engen, Bodil
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205472617
Kategori: Romaner
Omtale Lignelsesboken
Lignelsesboken er en åpen og undrende roman som foregår i et kjent landskap, der nye detaljer avdekkes. Den handler om hengivelse, besettelse, seksualitet, kjærlighet og religion.

Romanens aldrende forteller tenker at han burde forandre den minnetalen han holdt til Moren i menighetshuset.
Men rundt ham står en hel flokk av døende venner som advarer ham mot å forklare hvordan ting henger sammen, for eksempel det med kjærligheten. Og kvinnen i Larssonsgården? Hun på det kvistfrie furugulvet? Skal han nå skrive hva som egentlig skjedde? Farens notatbok, der noen av sidene er revet ut, den som er brent og borte. Plutselig dukker den opp igjen, mange år senere. Finnes det en sprekk i historien, der ting kommer til syne? Skal dette føyes inn i minnetalen? Og bli den kjærlighetsromanen han aldri trodde han skulle kunne skrive?
Denne romanen handler om Moren og Faren, om alle bøkene, og om det går an å komme til klarhet i hva som egentlig betyr noe? Fortellingen vokser og blir til en kjærlighetsskildring som springer ut av et møte mellom den unge 15-åringen og en eldre kvinne på det kvistfrie furugulvet i Larssonsgården. Der starter alt.

Til toppen

Andre utgaver

Lignelsesboken
Bokmål Innbundet 2013
Lignelsesboken
Bokmål Ebok 2013
Lignelsesboken
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Per Olov Enquist:

Bøker i serien