Livet må ha mening av Viktor E. Frankl (Ebok)
Ebok

Livet må ha mening (Ebok)

Forfatter:

Johan B. Hygen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2018
Kopibeskyttelse: Ingen DRM
Filstørrelse: 1.75 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Viatone
Språk: Bokmål
Originaltittel: Trotzdem ja zum Leben sagen
Oversatt av: Hygen, Johan B.
ISBN/EAN: 9788771833546
Kategori: Selvutvikling
Omtale Livet må ha mening
Til syvende og sist skal mennesket ikke spørre hva meningen med livet er, men oppleve seg selv som den livet retter spørsmålet til."

Dette er én av konklusjonene Viktor E. Frankl treffer i logoterapien, som han utviklet på bakgrunn av sine tre år som konsentrasjonsleirfange. Han hadde et ønske om å utbre teoriene sine, og dette gav ham en mening med livet og gjorde ifølge ham selv at han overlevde de umenneskelige vilkårene i konsentrasjonsleiren. I logoterapien blir viljen til mening framhevet som menneskets viktigste drivkraft, i motsetning til Freuds viljen til lyst og Adlers viljen til makt. Den bygger på den moderne eksistensialismen, som tar utgangspunkt i menneskets frie valg og ansvar, framfor å oppfatte det som maskinelt og styrt av arv og miljø.

Logoterapien, som i dag utøves på flerfoldige klinikker verden over, beskrives klart og enkelt i bokens andre halvdel, mens første del beskriver Frankls opplevelser som konsentrasjonsleirfange - en beskrivelse som er spesielt rystende på grunn av framstillingens nøkterne og analyserende form.

Boken er gjenopptrykt i utallige opplag, og flere millioner utgaver er solgt verden over. Den er listet som en av de ti mest innflytelsesrike bøkene i USA.

Til toppen

Andre utgaver

Man's search for meaning
Engelsk Heftet 2008
Man's search for meaning
Engelsk Innbundet 2011
Livet må ha mening
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Livet må ha mening
Bokmål Innbundet 2018