Livets gang (Heftet)

Serie: Odelsjenta 50

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Odelsjenta
Serienummer: 50
ISBN/EAN: 9788202471057
Kategori: Romanserier
Omtale Livets gang

Lars ble stående og stirre, hun var det vakreste han noen gang hadde sett. Han svelget, våget han? Etter den ulykksalige episoden med Stina hadde han holdt seg unna kvinnfolk, men synet av den vakre kvinnen vekket noe i ham. Han snudde seg mot karen og smilte bredt.
– Du har rett, det er for tidlig å gå hjem. Nå skal det festes.

Til toppen

Andre utgaver

Livets gang
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Anne Marie Meyer:

Utdrag

Sofia klemte Daniel tettere inntil seg. Frykten satt som en klo i brystet da hun kom inn i den dunkle hallen. Hun stanset og snudde seg mot lensmannen. Det svake lyset fra lampen på veggen la ansiktet hans i skygge, men hun følte det granskende blikket på seg. 
– Ikke vær redd, sa han vennlig. – Ingen skal gjøre dere vondt. Vi skal inn den døra der, sa han og pekte. 
Sofia nikket. Daniel klynket lavt, så hun strøk ham trøstende over ryggen. Et svakt lys sivet ut fra en dør som sto på gløtt innerst i gangen, og tegnet en smal kjegleformet strime på gulvet. Knærne holdt på å gi etter under henne, men hun svelget og fortsatte. Helst ville hun snu og løpe ut igjen, men med lensmannen rett bak seg, forsvant tanken på flukt like fort som den kom. 
Endelig var hun fremme ved døra. Knærne skalv under henne da lensmannen strakte armen frem og skjøv den opp. Han viste henne inn i et spartansk møblert rom, som hun antok var et kontor. På gulvet sto et stort, slitt skrivebord, og en osende parafinlampe hang fra taket. Det durte fra en svart ovn i hjørnet. Den spredte en lun varme i rommet. 
En mann reiste seg da de kom inn og ble stående med hendene på ryggen. Det var den ene betjenten som hadde arrestert Andris. Hun kjente ham igjen. Han kastet et blikk på Sofia før han snudde seg mot lensmannen igjen. 
– Hvordan har fangen det? spurte lensmannen.
– Han er rolig, sa betjenten. 
– Det er bra. Da kan du gå, sa lensmannen. 
Betjenten rynket pannen. 
– Er du sikker? La meg minne deg på at fangen er farlig.
Lensmannen satte blikket i betjenten. 
– Tviler du på min dømmekraft? Stemmen var skarp som en syl. 
– Nei, selvfølgelig ikke. Jeg beklager, sa betjenten. 
En svak rødme kom til syne i ansiktet hans, men Sophia la merke til at blikket mørknet. Betjenten var en eldre kar, og han likte nok dårlig å bli irettesatt av den unge lensmannen, tenkte hun og skjulte et smil. 
– Jeg skal rope på deg hvis jeg trenger hjelp, men det blir nok ikke nødvendig, sa lensmannen.
Betjenten nikket og var på vei mot døra, da lensmannen stanset ham. 
– Forresten, sørg for at mannen som deltok i slagsmålet ikke reiser herfra før jeg har snakket med ham. Hold ham tilbake med makt, om nødvendig. Og lukk døra etter deg, formante han.
– Ja vel, herr lensmann, svarte han og nikket.
Idet han snudde seg for å gå, kastet han et blikk på Sofia. Hun hutret da hun så forakten i øynene hans, og pustet lettet ut da betjenten forsvant ut gjennom døra og lukket den.
Lensmannen tok plass i stolen bak skrivebordet. 
– Sett deg, fru Andersen. Han pekte på en stol foran skrivebordet. 
Sofia satte seg med Daniel på fanget og la armene beskyttende om ham. Armene hennes verket etter å ha båret ham så lenge, men det hjalp å sette seg. Hun så fortvilet på lensmannen. 
– Min mann, hvor er han? Er han her inne? hvisket hun og svelget den harde klumpen i halsen. – Får jeg se ham?
Lensmannen betraktet henne. Det var ingen uvennlighet i blikket hans, men hun merket en skarp årvåkenhet hos ham som virket truende. Kroppen var spent som en fjær. Hun var usikker og redd etter alt som hadde hendt, og våget ikke stole på noen.

Til toppen

Bøker i serien