Lokale medier (Heftet)

Samfunnsrolle, offentlighet og opinionsdanning

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202532468
Kategori: Medie- og kommunikasjon
Fag: Journalistikk, Mediefag
Nivå: Akademisk
Omtale Lokale medier

Teknologisk utvikling, markedets endrede krav til inntjening og ny brukeratferd innebærer både utfordringer og muligheter for de tradisjonelle mediene og deres omgivelser. Boka tar for seg den lokale og regionale journalistikken, det lokale publikum og den lokale offentligheten, og diskuterer medienes rolle i et demokratisk perspektiv.

Forfatterne viser at de lokale og regionale mediene er en viktig del av offentlighetens infrastruktur. De utforsker hvordan medielandskapet er preget av både endring og stabilitet, hvordan nye innovative prosjekt etableres i tradisjonelle medier, selv i en krisetid, og diskuterer hva som skjer når den offentlige arenaen og den mediale samhandlingen endres.

Boka er basert på forskningsprogrammet «Opinionsdanning, offentlighet og lokale medier», ledet av Birgit Røe Mathisen og Lisbeth Morlandstø ved Fakultet for samfunnsvitenskap, Nord universitet.

Lokale medier. Samfunnsrolle, offentlighet og opinionsdanning retter seg mot forskere og studenter innen journalistikk og medievitenskap.

Til toppen

Andre utgaver

Lokale medier
Bokmål Ebok 2021