Lottas valg (Heftet)

Serie: Aftenstjernen 8

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Aftenstjernen
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202613112
Kategori: Romanserier
Omtale Lottas valg

Hendelsen utenfor teateret får alvorlige følger for Blanca, som blir grepet av lovens lange arm. Lotta er bekymret for henne, men står selv i et vanskelig dilemma. Hvem kan hun stole på, nå som hun vet at flere er innlemmet i familiehemmeligheten?

Lotta hev etter pusten. Hun gråt for mannen hun elsket, for Blanca, som satt innelåst i en kald celle, for moren, som var så ulykkelig i sjelen at det gjorde henne syk. Hun gråt til og med for faren. Og til slutt gråt hun for seg selv og det umulige valget hun måtte ta. Hun forbannet alle dem som hadde gjort henne vondt.

Til toppen

Andre utgaver

Lottas valg
Bokmål Ebok 2019
Lottas valg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Jenny Micko:

Utdrag

Politibetjentenes grep rundt Blancas armer var hardt, selv om hun ikke gjorde motstand. Med skamrødmen brennende i kinnene lot hun seg føres gjennom folkemengden, der de fordømmende blikkene brente hull i huden hennes. Hva var det som skjedde? Hvem var den døde kvinnen? Hvorfor hadde hun Blancas medaljong hengende rundt halsen, og hvorfor ville Alba at Blanca skulle bli tatt for et drap hun ikke hadde begått? Alle spørsmålene laget floker i hodet.

«Blanca!»

Hun vred hodet mot stemmen og møtte fru Bendiksens fortvilte blikk.

«Slipp henne! Hun har ikke gjort noe.»

Enkefruen prøvde å komme seg frem til Blanca, men den ene politibetjenten slo ut med armen og skubbet henne unna. Hun mistet balansen og falt på bakenden.

«Fru Bendiksen!» Blanca skrek, og først nå kjempet hun for å komme seg løs, men hun ble holdt i et jerngrep. «Er du skadet?» Hun prøve å snu på hodet for å se hva som skjedde med enkefruen, men konstablene trakk henne ubarmhjertig videre.

En følelse av uvirkelighet fylte henne. Hun hadde vært så lykkelig etter å ha sett sitt aller første teaterstykke, bare for i neste øyeblikk å befinne seg i sitt verste mareritt. Akkurat da fikk noe leven henne til å snu på hodet. To kvinner prøvde å trenge seg frem for bedre å se hva som foregikk. For å se henne, den hvithårede heksen, som Alba hadde kalt henne. Men det var ikke kvinnene som fanget Blancas oppmerksomhet. Det var den høye mannen som sto et stykke unna. Christopher! Hun prøvde å fange blikket hans, men han kastet bare fra seg sigaretten og snudde seg vekk. Hjertet sank i brystet hennes. Hva ville han tro om henne nå? Mens hun kjente tårene renne nedover kinnene, klarte en kvinne å trenge seg frem i mengden.

«Flytt deg, kjerring!» bjeffet politimannen som gikk foran Blanca.

Men den eldre kvinnen, som Blanca snart forsto var Jenny, teaterets forunderlige vaskekone og Kattens venninne, klarte å snike seg rundt den fyldige og treige mannen. Før politibetjentene rakk å stanse henne, grep hun Blancas hånd og ga den et raskt trykk, og for et sekund så Blanca inn i de gamle, kloke øynene. En varme fylte hjertet hennes, før Jenny ble brutalt skubbet unna.

Til toppen

Bøker i serien