Lotte i Weimar (Heftet)

Serie: Gyldendal klassiker 

Forfatter:

Per Qvale (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 346
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Lotte im Weimar
Oversatt av: Qvale, Per
Serie:
ISBN/EAN: 9788205409088
Kategori: Romaner
Omtale Lotte i Weimar
«Et av Thomas Manns store mesterverker for første gang på norsk - i kyndig oversettelse.» Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad Lotte i Weimar er Thomas Manns hyllest til en annen stor tysk dikter, Johan Wolfgang von Goethe. I september 1816 kommer Charlotte Kestner til Weimar. Hun har et håp om å få treffe nettopp Goethe, som var hennes ungdoms flamme. 44 år tidligere hadde Goethe gjort Charlotte udødelig gjennom å skrive henne - i rollen som Lotte - inn i romanen Den unge Werthers lidelser.
I 2008 mottok Per Qvale den prestisjefulle Bastianprisen for oversettelsen av Lotte i Weimar. Før dette hadde romanen faktisk aldri foreligget på norsk. Boken utkom i 1939 og ble skrevet da Mann (1875-1955) var i eksil i USA, ikke som en fortsettelse av Goethes roman, men mer i form av et fiktivt nachspiel til den. Thomas Mann mottok Nobelprisen i litteratur i 1929. «Elegant, vittig, klokt og ikke minst respektfullt rammende om et stadig utsatt møte med en skrantende og selvoppslukt storeuropeisk myte.»
Johnny Halberg i «Her er anmeldernes favoritter 2007», DagbladetOm Thomas Mann på norsk wikipediaOm Thomas Mann på engelsk wikipediaOm Thomas Mann på Store Norske LeksikonOm Thomas Mann på Nobelorganisasjonens nettsider

Til toppen

Andre utgaver

Lotte i Weimar
Bokmål Ebok 2011

Flere bøker av Thomas Mann:

Bøker i serien