Lykke og sorg (Heftet)

Serie: Emma og Johannes 27

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Emma og Johannes
Serienummer: 27
ISBN/EAN: 9788202734831
Kategori: Romanserier
Omtale Lykke og sorg

Emma elsker Oliver. Det er ikke noe hun heller vil enn å leve sammen med ham. Samtidig forstår hun at det vil bli vanskelig å bo under samme tak som Eva.

– Har ... har du tenkt å dra, Emma?
Hun tenkte på det Alida hadde sagt til henne: Ikke la deg overtale til noe du ikke vil. Vær bestemt fra første dag, og ikke la noen forandre deg.
– Jeg trenger tid til å tenke over det som har skjedd. Hvordan kan jeg være her når Eva har lagt meg for hat? Hun vil ikke ha meg her, og gudene vet hva hun kan finne på, så opprørt som hun er.

Til toppen

Andre utgaver

Lykke og sorg
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Inger Harriet Hegstad:

Utdrag

Mørket lå tungt over byen. Ikke en stjerne var å se på himmelen, og det ulte rundt hushjørnene av vinden som drev inn fra havet. Emma satt på benken ved vinduet og stirret ut. Hvorfor hun gjorde det, visste hun ikke, for det var ingenting å se annet enn mørke. Hun hadde prøvd å sove, men etter en times tid sto hun opp.
Ansiktet var stivt av tårer, og hjertet banket urolig. Hun var redd. Reddere enn hun noensinne hadde vært. Hvorfor kom ikke Oliver? Noe måtte ha skjedd med ham. I tankene så hun for seg alle mulige hendelser. At han hadde kjørt på et skjær, eller snublet og falt over bord og druknet, eller var blitt alvorlig syk.
Hun hørte en dør gå igjen. Da sov ikke tanten heller. Hun hadde beroliget Emma og sagt at det sikkert var en naturlig forklaring, men Emma så at Augusta også var engstelig. At Oliver skulle la være å komme fordi han ikke ville ha noe mer med henne å gjøre, streifet henne, men hun skjøv tanken bort. Oliver ville aldri gjøre henne så vondt. Han elsket henne, og hadde bedyret gang på gang at hun var den eneste for ham.
Hun hørte klokken slå tolv. I natt lød slagene ekstra tunge, som om klokken måtte trekke pusten før neste slag. Vinden utenfor vinduet løyet, og i stillheten hørte hun sin egen pust og hjertet som hamret og slo. Hva hadde skjedd med Oliver? Hun måtte ha visshet. Hvis hun ikke hørte noe fra ham, kom hun til å dra ut til ham. Hun kunne leie noen til å skysse henne. Det kunne da ikke koste så mye, og hun hadde lønningen fra desember liggende urørt. I tillegg hadde hun igjen noen kroner av pengene hun tok ut av banken for å kjøpe julegaver.
Hun la et pledd over skuldrene, men det hjalp ikke mot frosten i henne. Føttene var iskalde, og kulden spredte seg oppover leggene. Hun tuslet tilbake til sengen. Pusset nesen og krøp under dynen.
Klokken slo ett ... så to ... Hun foldet hendene og ba inderlig om at han var i live. Kanskje noen hørte henne? Til slutt falt hun i en urolig døs. Inne i henne flimret bilder av Oliver.

Til toppen

Bøker i serien