Lys og skygge (Heftet)

Serie: Nordlys 11

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Nordlys
Serienummer: 11
ISBN/EAN: 9788202737535
Kategori: Romanserier
Omtale Lys og skygge

Annine og Micha tar toget nordover, og selv om det er vanskelig å rive seg løs fra hverandre, får Micha endelig sett hvor vakkert hans nye land er.

Nå fikk han beundret jordbruksbygdene på Romerike, langs Mjøsa og oppover Gudbrandsdalen. Annine pekte og forklarte. – Årsaken til at gårdene ligger i flere etasjer i nordskråningen, er at dette er dalens solside. De høyest beliggende gårdene ligger opp mot åtte hundre meters høyde.
– Imponerende, sa Micha.
Etter at de byttet tog på Dombås, gjentok han det med enda større iver.
– Imponerende, sa Micha da de kjørte Raumabanen med panoramautsikt til Trolltindane med de fantastiske fjellformasjonene hvor toget passerte rett under Trollveggen.

Til toppen

Andre utgaver

Lys og skygge
Bokmål Ebok 2022
Lys og skygge
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Synnøve Eriksen:

Utdrag

I Vestbygd var det fredelig. Karen og Rolf var på vei opp mot en fjelltopp. De hadde satt bilen fra seg og fulgte traktorveiene oppover – forbi Nordgård som fortsatt var i drift, og på den andre siden av veien, Moholt, der Lilly vokste opp sammen med besteforeldrene, og før henne, moren Ragnhild. Det velholdte nordlandshuset på halvannen etasje skinte rødt i junisolen. Sinnene deres var lyse, og de hadde begge en ukuelig tro på at fremtiden var deres. Livet i alle dets fasetter skulle leves sammen.
På toppen ble de stående og beundre utsikten. Et fantastisk øyrike lå under dem og rundt dem. De kunne se fjellene i Øksfjorden, men også videre: Skrova, Brettesnes og Lille Molla.
– Et eventyrrike, uttalte Rolf med beundring i stemmen.
– Det var slik jeg tenkte på oss og forholdet vårt i alle de årene da jeg bare hadde minnene, sa Karen lavt. – Som et eventyr.
Rolf smilte. Han heiste sekken ned fra skuldrene og åpnet den.
– Er du sulten allerede?
– Nei …
Han bøyde seg og hentet en liten eske opp fra sekken. Rettet seg opp og rakte den til henne.
– Du skulle fått den i julen, forklarte han. – Men jeg mistet motet.
Karen åpnet esken og tok ut gullringen med den dypgrønne steinen. Hun ble så rørt at hun fikk tårer i øynene og ikke kunne se klart, så Rolf tok den varsomt fra henne og satte den på fingeren hennes. Hun smøg inn i armene hans, lente seg lykkelig inn mot brystkassen.
– Ja, sa hun. – Ja, jeg vil gifte meg med deg. Hun lo glad. – Faktisk hadde jeg tenkt å spørre deg om det samme.
– Da er det vel ikke mulig å bli mer enig, stadfestet Rolf og lo med henne.

Til toppen

Bøker i serien