Lysglimt (Heftet)

Serie: Sønnavind 95

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Sønnavind
Serienummer: 95
ISBN/EAN: 9788202615024
Kategori: Romanserier
Omtale Lysglimt

En tragedie rammer Ragnhild, som siden tror hun aldri kan bli lykkelig igjen. Men med tiden ser hun at livet kan smile også til henne.

Hilda funderer mye over valgene hun har tatt i livet. Hun bestemmer seg for at i fremtiden skal hun fokusere på gode ting hun kan gjøre for andre.

Hilda sto helt stille og holdt pusten for å høre bedre. Da skimtet hun en liten skikkelse klemt inn til husveggen bare noen meter unna. «Hallo?» sa hun forsiktig.

Det ble helt stille. Varsomt beveget Hilda seg nærmere. «Hva heter du?» spurte hun så vennlig hun kunne.

«Maren,» hikstet barnet.

Til toppen

Andre utgaver

Lysglimt
Bokmål Ebok 2019
Lysglimt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Frid Ingulstad:

Utdrag

n av guttene i klassen kom bort til Ragnhild. «Endelig får jeg en sjanse til å få ha deg helt for meg selv,» sa han leende, før han bukket og førte henne ut på gulvet til alle de andre. Det var tango, Ragnhilds yndlingsdans, men hun klarte ikke å glede seg verken over musikken eller dansen, Nicolas’ ord gjenlød i ørene hennes: «Jeg har søkt hyre ... på Afrika ...».

Hun var sikker på at han ville få stillingen. Han var den flinkeste i klassen, visste hun, og han hadde vært rask til å søke med en gang stillingen var lyst ut. Det var en tur på Afrika han hadde hatt mest lyst på. Om det var Amerikalinjen eller et annet rederi, spilte ingen rolle.

Hun søkte med blikket etter ham, og fant ham. Så utrolig god han var til å danse tango! Brått ble hun misunnelig på damen hans. Det var en selvfølge at Nicolas måtte være flink til å danse, han som var så musikalsk. Bare han nå ikke fortsatte å danse med den samme hele kvelden!

Det ble to danser, og det ble tre. Ragnhilds kavaler virket svært fornøyd med at hun ikke takket for seg etter første, men da hun så Nicolas takke sin dansepartner for tredje dans, skyndte hun seg å gjøre det samme.

De søkte hverandre, nesten som om de skulle ha avtalt det på forhånd.

«Nå er det min tur,» sa Nicolas fort da en annen av guttene kom hastende for å engasjere henne.

«Jeg er glad du er så rask,» sa hun leende.

«Å? Hvordan det?»

«Jeg mener bare ... Jeg hadde lyst til å høre mer om båten du har søkt på.»

Han så alvorlig på henne. «Du vil jo ikke seile sammen med meg.»

«Har jeg sagt det?»

«Ja, nesten. Du vil i hvert fall ikke være sammen med noen.»

«Det er noe helt annet. Må den som blir telegrafist på denne båten, være sammen med deg?»

«Nei, bare hvis hun heter Ragnhild.»

Hun kjente at hun ble rød i kinnene. «Du vil altså ikke seile sammen med meg uten at jeg lover deg noe mer?»

«Nettopp.» Han smilte. «Endelig forsto du.»

Musikken stanset og satte i gang med en wienervals.

Nicolas danset som en gud. Ragnhild lukket øynene og bare nøt. Det var som om resten av verden sto stille, og hun svevet til lyden av herlig musikk. Hun slappet av, fulgte hver bevegelse han gjorde. Det føltes som magi, som noe overjordisk. Med lav og melodiøs stemme begynte han å synge inn i øret hennes. Ragnhild ønsket at tiden kunne stå stille, at hun kunne fortsette å sveve i armene hans i all evighet. Da orkesteret gikk over til Bing Crosbys «Swinging on a star», holdt Nicolas henne enda tettere inn til seg. Hun kjente kinnet hans mot sitt eget, hele kroppen hans tett inn mot hennes som om de skulle være ett. Dette må være himmelriket, gled en tanke gjennom hodet hennes før hun kjente et stikk av dårlig samvittighet. Men da dansen var ferdig, fortsatte stemmen inne i henne: Jeg kan ikke miste Nicolas! Jeg elsket Arne og vil alltid bære minnet om ham i mitt hjerte, men Arne er ikke mer, og mitt liv må gå videre. Nicolas er en god venn, trygg, snill og omsorgsfull.

Hun stanset i tankegangen før hun la til: Dessuten danser han som en gud, og jeg føler plutselig at det har skjedd noe med meg.

«Hva tenker du på?» spurte han lavt.

«Jeg tenker at jeg vil søke på stillingen som radiotelegrafist på samme båt som deg,» hvisket hun.

Han trykket henne heftig inn til seg: «Å, nå gjorde du meg glad,» sukket han lettet. «Jeg elsker deg, Ragnhild.»

Til toppen

Bøker i serien