M. Kanne & Søn. (Heftet)

1950-1970

Serie: Tiden pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 233
Forlag: Tiden
Språk: Bokmål
Serie: Tiden pocket
ISBN/EAN: 9788210051678
Kategori: Romaner
Omtale M. Kanne & Søn.
M. Kanne & Søn 1950-1970 er den tredje boken i Einar O. Risas romankvartett om familien Kanne.

Stavanger, 1950: Krigen er over, og den nye tiden er her. Historien skal bygges på nytt, og alt det gamle skal vekk. På vestsiden av Breiavannet bygges hotell Atlantic, og de hvite trehusene i Kleiva rives til fordel for moderne nybygg. Midt i det hele dokumenterer Søren Kanne alt med sin Leica. «Han er vår hukommelse,» sier søsteren Maja. «Han kan holde tiden fast. Det er umulig, men han gjør det.»
De fleste av søsknene har nå blitt besteforeldre, og sammenkomstene til familien Kanne er et kaos av løpende barn, og voksne som diskuterer Hallesbys helvete og innføringen av samnorsken og Vinmonopolets utsalg i byen. Samtidig seiler Sputnik sakte på himmelen over dem.
Etter hvert inntar en også ny generasjon lysthuset i Kongsgata med ny musikk, og nye kriger tar til - i Korea og Vietnam - konflikter som også setter sine spor i det huset ved Breiavannet.
M. Kanne Søn 1950-1970 er den tredje boken i Einar O. Risas romankvartett om familien Kanne. Med sin fine humor og særegne stil viser Risa med dette verket hvilken kompleks vev historien er, og hvordan én enkelt familie både kan sette sitt merke på et århundre og samtidig bære det i seg, i alt den gjør.

Til toppen

Flere bøker av Einar O. Risa:

Bøker i serien