Makt og intriger (Heftet)

Serie: Ingebjørg Olavsdatter 24

Forfatter:

Bli abonnent

Frid Ingulstads fengslende drama fra middelalderen!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Ingebjørg Olavsdatter
Serienummer: 24
ISBN/EAN: 9788202614140
Kategori: Romanserier
Omtale Makt og intriger

To kongssønner kjemper om makten i et rike som ikke er stort nok for begge.

Ingebjørg lever under unge kong Håkons beskyttelse på Hornborg. Spenningen – og redselen – stiger dag for dag, mens alle på borgen venter på nyheter om fiendehæren til junker Erik. En dag blir Ingebjørg presentert for en ny gjest, en godseier som det er noe foruroligende kjent med …

Til toppen

Andre utgaver

Makt og intriger
Bokmål Ebok 2010
Makt og intriger
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Frid Ingulstad:

Utdrag

Hun merket at det gled en flyktig gjenkjennelse over ansiktet hans, men i neste øyeblikk lot han som ingenting og presenterte seg som godseier Hans Hummel. Hun fikk det ikke til å stemme. Av en eller annen grunn så han ikke ut som en godseier. Han hadde kraftig skjegg, frodig, mørkt hår som rakk ham til skuldrene, øynene var mørke og mysende. Klærne hans var av siste mote, kostbare og laget av fineste silke og fløyel. Koften var av tykk brokade. Men selv om alt det ytre stemte, var det likevel noe som ikke var som det skulle, først og fremst fordi hun var sikker på at hun hadde truffet ham før.

Jomfru Sybil var kvitrende og ivrig, la ut for Ingebjørg om hvor mektig Hans Hummel var og hvor nær han sto hertug Algotsson. En skulle nesten tro hun hadde glemt krigstrusselen.

«Kom og sett Jer ned hos oss.» Fru Katarina pekte på benken rett overfor henne. «Det er ikke trygt å stå ute på svalgangen når det plutselig kan komme piler susende over palisadene.»

«Jeg tror ikke det vil skje noe på lenge ennå. Det er ikke tent ild på noen av vardene i nærheten.»

«Ikke snakk om det!» Jomfru Sybil ble hissig med ett. «La kongene få slåss så mye de vil, bare de holder seg unna oss.»

Fru Katarina trakk overbærende på smilebåndet, mens de andre vekslet blikk.

Alv strakte armene frem og ville til mor. Ingebjørg løftet ham opp av stolen og tok ham på fanget. Snart sovnet han i armene hennes.

«Tenk, fru Ingebjørg, herr Hans kjenner den mektige fru Birgitta.» Jomfru Sybil var tydelig stolt over å ha stiftet et så fornemt bekjentskap. Hun solte seg i glansen til alle de mektige gjestene på slottet, og Hans Hummel var visst den gildeste av dem alle. «Han fortalte oss nettopp at fru Birgittas datter ektet en mann som fru Birgitta ikke tåler. Han er en morder, en skurk og røver av verste slag, hard og hensynsløs. Han har drept mange, påført fattige urimelige skatter, og i ekteskapet søker han ikke annet enn tilfredsstillelsen av sine syndige lyster, påstår fru Birgitta. Hun nektet å være med i datterens bryllup. En skandale!»

Øynene til jomfru Sybil lyste av iver, hun elsket å høre om andre folks ulykke.

«Dessuten har han fortalt om Eders husbond. Hertug Algotsson har fortalt ham at herr Ture betalte seg ut av rettssaken etter at hans trolovede ble funnet myrdet.»

Ingebjørg sendte Hans Hummel et forskende blikk. «Kjente I min husbond, herr Hans?»

Hans Hummel virket tydelig forlegen, han hadde sikkert ikke regnet med at jomfru Sybil var så løsmunnet. «Alle adelsmenn kjenner hverandre, i hvert fall vi som holder til i Halland, Götaland og Ranrike.»

Ingebjørg studerte ansiktet hans mens han snakket. Hun var helt sikker på at hun hadde truffet ham før, men det var verken på Varberghus eller godset til herr Gustav. Det kunne umulig ha vært mens hun bodde på torpet, da traff hun ikke andre enn bøndene omkring. Det hadde riktignok vært flere storfolk i trolovelsesgildet til Sverkers søster, men ingen adelsmenn. Kunne det ha vært på Tunsberghus? Hun anstrengte hjernen for å huske, men var ikke i stand til å komme på hvor hun hadde sett ham. Hun var på nippet til å spørre ham rett ut, men tok seg i det. Hvis mannen skjulte noe, ville han neppe innrømme at de hadde truffet hverandre. Dessuten ville han frykte at hun skulle røpe ham, og hun orket ikke tanken på å få flere fiender enn hun allerede hadde.

Til toppen

Bøker i serien