Marionetten (Innbundet)

Forfatter:

Isak Rogde (Oversetter)

Nye spioner med nye lojalitetsbånd, gamle spioner med gamle. Terror som tidens løsenord. Anstendige mennesker som ønsker å gjøre godt, men fanges i et moralsk dilemma: Så mange fornuftige og logiske grunner for å gjøre det umenneskelige. Dette er bakteppet i John le Carrès intenst fengslende og aktuelle roman Marionetten.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 408
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: A most wanted Man
Oversatt av: Rogde, Isak
ISBN/EAN: 9788202286163
Kategori: Krim og spenning
Omtale Marionetten

Nye spioner med nye lojalitetsbånd, gamle spioner med gamle. Terror som tidens løsenord. Anstendige mennesker som ønsker å gjøre godt, men fanges i et moralsk dilemma: Så mange fornuftige og logiske grunner for å gjøre det umenneskelige. Dette er bakteppet i Jon le Carrès intenst fengslende og dagsaktuelle roman Marionetten.

En utsultet ung russer i lang, svart frakk smugles midt på natten inn i Hamburg. Rundt halsen har han uvanlig mange penger i en skinnpose. Han er en from muslim. Eller er han det? Han sier han heter Issa.

Annabel, en idealistisk, ung, tysk advokat, bestemmer seg for å redde Issa fra utvisning. Snart blir klientens overlevelse viktigere for henne enn egen karriere – og sikkerhet. I jakten på Issas mystiske fortid treffer hun den litt sære Tommy Brue, siste arving til Brue Frères, en britisk Hamburg-basert bank på vei ned.

Annabel, Issa og Brue danner en usannsynlig allianse – og en umulig kjærlighetstrekant.

I mellomtiden, ved ferten av et lett bytte i ”krigen mot terror”, sirkler de rivaliserende spionene fra Tyskland, England og USA inn de uskyldige.

Til toppen

Le Carrés sterkeste, mektigste roman.
New York Times

Andre utgaver

Marionetten
Bokmål Heftet 2009
Marionetten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010

Flere bøker av John le Carré:

Anmeldelser Marionetten

«Le Carré tangerer spionromanen over alle spionromaner med sin nyeste utgivelse.» 
Herman Willis, Morgenbladet

«Dette er svarte, gnistrende, hypnotiske saker, og nok en grunn til å regne le Carré blant dette landets mest fremstående samtidsforfattere. Anbefales uforbeholdent.» 
Independent on Sunday

«En førsteklasses roman om vår tids mest presserende moralske og politiske spørsmål.»
Telegraph

«En av de mest sofistikerte fiktive svar på krigen mot terror som er blitt utgitt til dags dato, et humant romanverk som tar verdens seneste binære konflikt og avdekker urovekkende avskygninger av grått.» 
Hari Kunzru, Guardian

«John le Carré viser ingen tegn på å ville gi fra seg sin ubestridelige status som spionromanens nestor. Hans fengslende fortelling favner ulovlig innvandring, terrorisme og ekstraordinær utlevering, men han mister aldri sine karakterers menneskelige dimensjoner av syne. Boken er gripende, full av spenning, men er på samme tid et medfølende og intelligent svar på vår tids mørke understrømninger.» 
Mail on Sunday

«En øyeblikkelig klassiker. En provoserende og agiterende slutt slik bare mesteren le Carré klarer å dra dem i land.» 
USA Today

Til toppen