Marmor (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 412
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203358883
Kategori: Romaner
Omtale Marmor
Marmor" handler om galskap og normalitet, om annerledes foreldre og underlige barn. Toril Brekke har skrevet en slektsroman utenom det vanlige.

En eldre kvinne begraves fra Paulus kirke på Grünerløkka. På annen rad sitter barnebarnet Carla og tenker tilbake på hva bestemoren fortalte om livet sitt og generasjonene før. Ikke få barn! sa hun da Carla var tenåring: Vi må stoppe disse gærne italienske genene i slekta!
"Marmor" er en original slektsroman om en annerledes familie. Flere er rikt begavet, likevel strever de med samfunnets uskrevne regler. Vi får glimt av en stamfar fra Italia, vi treffer den avdødes to døtre som fremdeles hater henne intenst, og vi møter Carlas millionærfetter Jam som lever isolert fra omverdenen. Carla selv har nettopp fått vite at hun er gravid. Skal hun våge å få barnet? "Urovekkende familiesaga og friskt Oslo-portrett."
May Grethe Lerum, VG (terningkast 5)

"Toril Brekke med frodig familiesaga (...) underholdende, sødmefylt, interessant og tragikomisk. (...) Brekke befester sin posisjon som en av samtidslitteraturens gode historiefortellere. Dem trenger vi sårt."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"OK, dette er ein roman på drygt 400 sider. Likevel er eg imponert over kor mykje Toril Brekke har greidd å fange inn av episodar, livsløp, slektsforbanningar, for ikkje å gløyme skiftande tidsbilde og byutvikling. At det likevel er plass for lesaren til å tenkje over nokon ikkje enkle spørsmål, er rein bonus."
Marta Norheim, NRK
¿

Til toppen

Andre utgaver

Marmor
Bokmål Ebok 2014
Marmor
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014

Flere bøker av Toril Brekke: