Mary Bowsers hemmeligheter (Heftet)

Serie: Drama 

Forfatter:

Monica Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 464
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Secrets of Mary Bowser
Oversatt av: Carlsen, Monica
Serie: Drama
ISBN/EAN: 9788202408435
Kategori: Romaner
Omtale Mary Bowsers hemmeligheter

Mary Bowsers hemmeligheter er basert på en sann fortelling, og er en inspirerende roman om en modig kvinnes vilje til å ofre sin egen frihet for å endre historien.

Hele livet har Mary Bowser vært slave hos den velstående familien Van Lew i Richmond, Virginia. Men når Bet, den viljesterke datteren i huset, bestemmer seg for å sende Mary til Philadelphia slik at hun kan få seg en utdannelse, må Mary gripe sjansen og forlate sin familie for et liv i frihet.

Livet i nord fører med seg nye vennskap, et kjæresteforhold og helt andre studier enn Mary noen gang forventet seg og som bringer henne inn i bevegelsen for avskaffelse av slaveriet. Mens nasjonen står på randen av borgerkrig, bryter hun Virginias lover ved å returnere til Richmond for å ta vare på sin syke far – og for frigjøringskampen. Under dekke av å være slave begynner hun å arbeide i huset til konføderasjonens president, Jefferson Davis. Sammen med Bet risikerer hun livet for å smugle ut informasjon til unionistene. Hun står hele tiden i fare for å bli avslørt, og fører også dem som står henne nærmest bak lyset, for å tjene saken. Når det ser ut til at alt arbeidet hennes ser ut til å lykkes, oppdager Mary at alt har sin pris – til og med friheten.

Til toppen

Andre utgaver

Frihetens vinder
Bokmål Innbundet 2012
Frihetens vinder
Bokmål Ebok 2012
Mary Bowsers hemmeligheter
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Anmeldelser Mary Bowsers hemmeligheter

«Det oser bestselger av denne boken. Frihetens vinder er ikke bare fascinerende lesning, det er også en historisk roman av beste merke.»
The Seattle Post-Intelligencer

«En fascinerende roman (…) Marys verden er nyansert og komplisert (…) leseren blir dratt inn i fortellingen.»
The Oregonian

«Ved å tilføre historiske fakta til denne gripende fortellingen om eventyr, kjærlighet og nasjonale konflikter, gir Leveen liv til Mary og viser samtidig på en objektiv måte det menneskelige på begge sider i Amerikas verste krig.»
Publishers Weekly

«Ved den elegante måten hun balanserer historie, romantikk og eventyr på, gjør Leveen ære på livet og den historiske betydningen til en modig og ressurssterk kvinne.»
Kirkus Reviews

Til toppen

Bøker i serien