Matriarken fra Bjørnør (Innbundet)

- og knektene som kom

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 656
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230024034
Kategori: Romaner
Omtale Matriarken fra Bjørnør
Lina Hongsand ble født i Roan, i det som ble en del av Bjørnør kommune, i 1805. Hun var fra barnsben av ei egenrådig og sterk jente. Hun bestemte seg tidlig for å bli en ekte sjøkvinne, og lyktes. Hun ble også både seilskuteskipper og reder, mye tuftet på sin sterke personlighet og gode relasjoner. Lina var en uredd kvinne, som med åpne øyne gikk inn i både eventyr, kjærlighet, nære vennskap og mysterier av både forståelig og uforståelig karakter. Hun kom både familien og andre nære til unnsetning, som på Inderøy, i Trondheim og i England. Sjørøveren, som hun også ble kalt, var en svært sterk kvinneskikkelse, som brøt mange skrevne og uskrevne regler i sin tid, på 1800-tallet. Som voksen kvinne bosatte hun seg både på Stokkøya og på Harbak, og i Gråsten i Sønderjylland.
Dette er fortellingen om Matriarken, alfahunnen og familieoverhodets liv.
Knekten, den yngre er om utviklingen av en gutt. På vei mot å bli en mann, fra 1970.
Knekten, den eldre er en godt voksne mann som gjerne vil være i bevegelse. I 2017.
De er sterkt historieinteresserte og svært opptatt av kvinnen. Formødrene spesielt og møtene med kvinnene i forskjellige livsfaser, generelt. Arbeidet som psykologspesialist, og forbrytelser i virket som «profiler» engasjerer også sterkt. Samt musikken, relasjonene, politikk, mat, livets mysterier og barn?
De rives og trekkes i mellom tilværelse i byen eller på distriktet.
I Trondheim og perioder i Oslo, eller på Fosen og på Stokkøya, i gamle Bjørnør.

BENGT ARNTZEN er født i 1954 i Trondheim og bor der i dag. Han har i de fleste av sine yrkesaktive år arbeidet innen sosial omsorg og det psykiske helsevern, i de siste tjuefem år som behandler og familieterapeut.
Han har også drevet kulturpuben «Nubbpub» på Måneset, ytterst i havgapet, i Nærøysund.
Drømmen om å skrive har vært til stede i alle disse årene, der det ble mye poemer og små historier for skrivebordsskuffen, men nå først har drømmen om å skrive en bok blitt til virkelighet.

Omsl

Til toppen

Andre utgaver

Matriarken fra Bjørnør
Bokmål Ebok 2022