Med ondt skal ondt fordrives (Heftet)

Serie: Søstre 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Søstre
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202737863
Kategori: Romanserier
Omtale Med ondt skal ondt fordrives

Et sted langs Sognefjorden, 1345
Livet går sin gang på Stuphedla gård. Gamle-Nikulas er kommet i jorden, et nytt barn blir født og Live har funnet seg til rette og er i ferd med å stake ut en fremtid. Eirill, derimot, sliter fremdeles med å tilpasse seg normer og regler, og hun kommer stadig i konflikt med Sverre. Men Audun Prest er overbevist om at hun står i ledtog med djevelen, og i ham møter Eirill Sverres overmann.

Hva vil presten at jeg skal gjøre? spurte han mellom sammenbitte tenner. – Skal jeg ha henne i bur, bak lås og slå? Er det det du vil?

Audun Prest rettet seg opp og stirret hardt på bonden. – Om du ikke kan hanskes med henne, må vi drive det onde ut, sa han. – Ta henne til kirkes i morgen. Han skulte bort på Eirill. – Vi skal nok få henne temmet.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Lukritzia Loven:

Utdrag

Da Live kom frem til døren, fikk et skrik fra skogen henne til å bråsnu. Hun speidet mot tregrensen, der hun fikk øye på den høye, mørke skikkelsen til Audun Prest, som kom slepende på Eirill. Hakk i hæl fulgte en bjeffende Bjarga, som innimellom bet seg fast i beina på den rasende presten. Han sparket og kjeftet, men hunden ga seg ikke. Det hele ville ha fått Live til å le, hadde ikke presten vært så sint og Eirill så redd.

Alle på gården hadde hørt oppstyret og kom settende til for å se hva som foregikk.

– Hva er dette spetakkelet godt for? utbrøt Sverre, som kom fra stallen.

Audun dyttet Eirill foran seg, og hun rakk ikke å ta seg for før hun snublet og falt.

– Se hva jeg fant ute i skogen da jeg var ute og sjekket fellene mine, sa presten hånlig. – Er det sånn at Sverre Nikulasson ikke kan holde styr på pikene sine?

Eirill krabbet opp på føttene, men løftet ikke blikket. Bjarga hoppet opp i armene hennes og vasket henne trøstende på kinnet.

– Om du ikke klarer å hindre dette barnet i å drive til skogs og gå i lære hos djevelens undersåtter, så vil du aldri kunne holde gården din trygg fra styggedom og forbannelser! tordnet presten videre.

Til toppen

Bøker i serien