Med ondt skal ondt fordrives (Heftet)

Serie: Søstre 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Med ondt skal ondt fordrives
Serie: Søstre
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202737863
Kategori: Romanserier
Omtale Med ondt skal ondt fordrives

Et sted langs Sognefjorden, 1345
Livet går sin gang på Stuphedla gård. Gamle-Nikulas er kommet i jorden, et nytt barn blir født og Live har funnet seg til rette og er i ferd med å stake ut en fremtid. Eirill, derimot, sliter fremdeles med å tilpasse seg normer og regler, og hun kommer stadig i konflikt med Sverre. Men Audun Prest er overbevist om at hun står i ledtog med djevelen, og i ham møter Eirill Sverres overmann.
Hva vil presten at jeg skal gjøre? spurte han mellom sammenbitte tenner. – Skal jeg ha henne i bur, bak lås og slå? Er det det du vil?
Audun Prest rettet seg opp og stirret hardt på bonden. – Om du ikke kan hanskes med henne, må vi drive det onde ut, sa han. – Ta henne til kirkes i morgen. Han skulte bort på Eirill. – Vi skal nok få henne temmet.

Til toppen

Andre utgaver

Med ondt skal ondt fordrives
Bokmål Ebok 2022
Med ondt skal ondt fordrives
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Lukritzia Loven:

Utdrag

Da Live kom frem til døren, fikk et skrik fra skogen henne til å bråsnu. Hun speidet mot tregrensen, der hun fikk øye på den høye, mørke skikkelsen til Audun Prest, som kom slepende på Eirill. Hakk i hæl fulgte en bjeffende Bjarga, som innimellom bet seg fast i beina på den rasende presten. Han sparket og kjeftet, men hunden ga seg ikke. Det hele ville ha fått Live til å le, hadde ikke presten vært så sint og Eirill så redd.

Alle på gården hadde hørt oppstyret og kom settende til for å se hva som foregikk.

– Hva er dette spetakkelet godt for? utbrøt Sverre, som kom fra stallen.

Audun dyttet Eirill foran seg, og hun rakk ikke å ta seg for før hun snublet og falt.

– Se hva jeg fant ute i skogen da jeg var ute og sjekket fellene mine, sa presten hånlig. – Er det sånn at Sverre Nikulasson ikke kan holde styr på pikene sine?

Eirill krabbet opp på føttene, men løftet ikke blikket. Bjarga hoppet opp i armene hennes og vasket henne trøstende på kinnet.

– Om du ikke klarer å hindre dette barnet i å drive til skogs og gå i lære hos djevelens undersåtter, så vil du aldri kunne holde gården din trygg fra styggedom og forbannelser! tordnet presten videre.

Til toppen

Bøker i serien