Med ryggen mot verden (Innbundet)

Portretter fra Serbia

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 204
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202191283
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Med ryggen mot verden

Forfatteren vil vise mangfoldet blant menneskene i Serbia – fra nasjonalister og svartebørshandlere til prester og rockestjerner. Det tegnes et mangefasettert bilde av landet og nasjonen slik forholdene er i dag.

Serberne har stått i sentrum for de siste tiårets brutale krigføring på Balkan. I vestlige medier har de ofte blitt fremstilt som bødler, mens de der på seg selv som ofre, enten for Milosevic' politikk eller for bestens bombing og sanksjoner.

Med ryggen mot verden viser mangfoldet blant menneskene i Serbia - fra nasjonalister og svartebørsforhandlere til prester og rockestjerner. Det tegnes et mangefasettert bilde av landet og nasjonen slik forholdene er i dag, gjennom flere illustrerte portretter av mennesker som representerer ulike sider av Serbia. Felles for dem alle er at de strever med å finne en plass i et land som stadig blir mer isolert, og der folk finner stadig færre faste holdepunkter og noe å tro på.

"Med ryggen mot verden" er en perspektivrik og spennende skildring av et samfunn i forfall og av et folk med dets tragedier, dets apati og dets håp.

Dette er en bok som anbefales til dem som vil vite mer om Serbia og serberne, nå når vi står foran en ny og kanskje dramatisk akt i det jugoslaviske oppløsningsdrama.
Aftenposten 21.9.00/Per Anders Madsen

Anmeldelser«Åsne Seierstad har skrevet en glimrende bok. En bok med mening og innhold, en bok som griper, som beretter, som bringer oss ansikt til ansikt med den serbiske, ufattelige tragedien».
Grete Gaulin, Ny Tid

«Det er en glede å kunne slå fast at det endelig er kommet en bok som virkelig kan bidra til vår forståelse av serbere [...] Ideen er god, og den er satt ut i livet med klokskap og dyktighet.»
Bjarte Botnen, Vårt Land

«Med ryggen mot verden er en perspektivrik og spennende skildring av et samfunn i forfall og av et folk med dets tragedier, dets apati og dets håp.»
Per Anders Madsen, Aftenposten

«Seierstad har evnen til å komme tett innpå folk, og hun skaper spennende og levende portretter.»
Sten Inge Jørgensen, VG

«Nærbildene gir klart en mer nyansert og grundigere forståelse for serberne enn hva nyhetsmeldinger kan formå.»
Einar Hagavaag, Dagbladet

«Med ryggen mot verden er knakende god journalistikk [...] Seierstad har klart å komme under huden på både Milosevics støttespillere og motstandere.» Terningkast 6.
Øivind Lågbu, Fredrikstad Blad

«Journalist Åsne Seierstad fikk Gullruten for sin dekning av krigen i Kosovo for NRK Dagsrevyen 1999. En utmerkelse fortjener hun også for sin bok Med ryggen mot verden.» Terningkast 6.
Mats Rønning, Moss Dagblad

«Boken er både engasjerende og interessant. Åsne Seierstad har beskrevet en fargerik ansamling av menneskeskjebner i Serbia.»
Andrè Aronsen, Friheten

«Åsne Seierstad evner å skildre stemninger med enkle ord, hun skriver som forfatter, ikke lenger som journalist. Ikke minst variasjonen i intervjuobjektenes bakgrunn og hennes evne til å vinne tillit imponerer.»
Steinar Bryn, Gudbrandsdølen

Til toppen

Flere bøker av Åsne Seierstad: