Mellom de syv fjell (Heftet)

Serie: Aftenstjernen 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mellom de syv fjell
Serie: Aftenstjernen
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202613051
Kategori: Romanserier
Omtale Mellom de syv fjell

Bergen, 1907. Birger er forsvunnet etter at han ble avskjediget, og Lotta klandrer seg selv. Hvordan skal hun klare å finne – og hjelpe – den eneste vennen hun har i verden?

Imens er Blanca på flukt fra en tyrannisk pleiemor og en forsmådd brudgom. Hun vet ikke om hun har stukket den fæle gubben til døde; om hun har gjort seg til morderske …

Det var begynt å mørkne, og gatene tømtes sakte for folk. Blanca hadde vandret rundt i timevis, gjennom trange smau og opp bratte bakker. Skyggene var blitt lange, og de skremte henne. Hun trakk sjalet tettere rundt kroppen og holdt godt på sekken, som rommet hele hennes liv.

En brå lyd. Hun snudde seg, men kunne ikke se noen.

Til toppen

Andre utgaver

Mellom de syv fjell
Bokmål Ebok 2019
Mellom de syv fjell
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Jenny Micko:

Utdrag

Byen mellom de syv fjell omga Blanca. Bergen. Etter ti lange år var hun tilbake. Hun knuget saueskinnet mot kroppen. Bonden hadde insistert på at hun skulle beholde det, som takk for eventyret, før han satte henne av midt i livet og røren. En gang hadde denne byen vært hennes, men det føltes som en evighet siden, og hun ble overveldet av alle inntrykk.

Blanca lette i hukommelsen. Regnet, hun husket hvor ofte det hadde regnet, men nå skinte solen fra blå himmel. Og alle menneskene! Det myldret av folk overalt, og alle så ut til å ha hastverk. Konene ropte ut varene sine, tjuagutter løp ærender mellom hestekjerrene, og barn hoiet og lekte. Enkle stråhatter og forseggjorte hatter med pynt, tresko og skinnstøvler. Fattig og rik. Havnen med båtmastene som en skog, og lenger ut de svære fartøyene. Husene som klatret opp langs fjellsidene, butikkene, brosteinen, skitt, dufter og lyder. På Torget var det allerede fullt av selgere. På den store steinbryggen sto det lange rekker av kummer med levende fisk. Kundene sto med nesen ned i kummene og pekte ut hvilken av svømmerne de ønsket til middag. Andre fiskere solgte fangsten sin fra robåter ved kaikanten, der byfolket hang over gjerdet. Grønnsakhandlerne hadde satt opp vaklevorne bord, og noen kvinner satt på bakken med kurver foran seg. Det var en voldsom støy.

Blanca prøvde å feste blikket på en vedjekt som var på vei inn til Tyskebryggen. Hun var tilbake der alt begynte. Her kunne hun finne svar. Men ville hun vite?Følelsene la seg oppå hverandre og bygget et tårn som svaiet faretruende. Håp og spenning. Usikkerhet og frykt. Lydene rundt henne forsvant, og blikket ble slørete. Menneskene beveget seg rundt henne, men hun befant seg i en boble der ingen kunne komme inn …

«Au!»

Mannen dultet borti Blancas skulder uten å be om unnskyldning. Boblen sprakk, og hun ble tvunget tilbake til virkeligheten. Med et godt tak rundt sekken prøvde hun å komme seg bort fra alle menneskene som brøytet seg frem. Hun klarte nesten ikke å puste. Med albuene som våpen banet hun seg vei. Hun måtte ut, nå! Måtte ha luft.

Blanca kastet seg frem mellom to vide skjørt, og plutselig var hun ute av menneskehavet. Rett etter lød et skrik.

Til toppen

Bøker i serien