Menn uten kvinner (Heftet)

Forfatter:

Yngve Johan Larsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 265
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
Originaltittel: Onna no inai otokotachi
Oversatt av: Larsen, Yngve Johan
ISBN/EAN: 9788253039145
Kategori: Romaner
Omtale Menn uten kvinner
Haruki Murakami har alltid skrevet både romaner og noveller, men det var som novelleforfatter han først slo gjennom i USA, da The New Yorker jevnlig begynte å trykke novellene hans. I denne nye samlingen handler det om menn med og uten kvinner, om den vanskelige kjærligheten, om å klare eller ikke klare å leve sammen, å se hverandre og relatere til hverandre. Som alltid hos Murakami virker fortellingene hverdagslige - og så likevel kanskje ikke.

En skuespiller ansetter en sjåfør og betror henne sine innerste tanker. En mann har blitt forlatt av sin kone og åpner en bar som blir hjemsøkt av noe ukjent. Ektemannen til en tidligere kjæreste ringer midt på natten med dårlig nytt. En mann våkner en dag og innser at han har gjennomgått en metamorfose og er blitt forvandlet til Gregor Samsa, hovedpersonen i Franz Kafkas "Forvandlingen".

Om "Menn uten kvinner" har Murakami sagt at han ønsker å undersøke isolasjonen for å se hvordan den kan påvirke oss følelsesmessig. Dette gjør han igjen ved å blande det realistiske med det overskridende på sin helt egne måte som har gitt ham millioner av lesere over hele verden.

Til toppen

Andre utgaver

Men without women
Engelsk Heftet 2018
Menn uten kvinner
Bokmål Ebok 2016