Mestring, medvirkning og motivasjon (Heftet)

i voksenopplæring og integreringsarbeid

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 196
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202737092
Kategori: Pedagogikk
Fag: Lærerutdanning, Pedagogikk, Spesialpedagogikk
Nivå: Akademisk
Omtale Mestring, medvirkning og motivasjon

I denne boka presenteres en metode som kan brukes i voksenopplæringer og introduksjonsprogram for flyktninger for å støtte elevene og gjøre dem bevisste på egne verdier og suksessfaktorer. Med gode eksempler viser forfatterne hvordan metoden kan anvendes for å identifisere hindringer elevene møter og gi dem redskaper til å finne løsninger på disse, både individuelt og i et støttende fellesskap.

Elever fra mange ulike kulturer er representert i voksenopplæringer. Dette krever en kultursensitiv tilnærming fra lærere og veiledere, og forståelsen av hva en slik tilnærming innebærer, utdypes og eksemplifiseres i boka. Forfatterne vektlegger betydningen av at flyktningene ser og tar i bruk det mulighetsrommet de har til rådighet, og de ser i denne sammenheng på ulike forståelser av empowerment og begrensninger i introduksjonsprogrammet.

En systematisk bruk av metoden kan bidra til å gi elevene en opplevelse av sammenheng i tilværelsen. Dette vil kunne støtte deltakere i introduksjonsprogrammet og i voksenopplæringer til å håndtere både skolehverdagen og livet generelt.

Boka passer for alle som jobber med innvandrere i voksenopplæringer, flyktningtjenester og Nav.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av May Olaug Horverak, Tonje Levernes Solberg og Gerd Martina Langeland:

Du vil kanskje også like