Meter over havet = Metres above sea level (Innbundet)

Forfatter:

Sune Eriksen (Illustratør) Kari Dickson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 367
Illustratør: Eriksen, Sune
Forlag: Press
Språk: Flerspråklig , Bokmål , Nynorsk / Engelsk
Originaltittel: Meter over havet
Oversatt av: Dickson, Kari
ISBN/EAN: 9788232800605
Kategori: Foto og film
Omtale Meter over havet = Metres above sea level
Meter over havet er en samling portretter av noen av våre jernbanestasjoner. Gjennom bilder fra hverdagen på og rundt perrongen dokumenteres den rollen stasjonene fortsatt har, ikke bare i å bringe oss dit vi skal - men også i å minne oss på hvor vi kommer fra.


Stasjonene står som tidsbilder fra vår felles historie og viser hvordan jernbanen og samfunnet vårt har endret seg i takt med den teknologiske utviklingen. De representerer ulike arkitektoniske epoker og viser hvordan vi bygget dette landet, bokstavelig talt. Noen er fortsatt i full drift som viktige kollektivknutepunkt, mens andre har fått nytt liv som blomsterbutikk, kafé, sykkelverksted eller frisørsalong. Felles for dem alle er at de er viktige kulturbærere, en arv fra dem som var her før oss til dem som kommer etter.

Utvalget spenner fra den lille stasjonen fra en tid da de fleste av oss bodde på landet, til den store som gjorde byen til by. Fra den enkle og nøkterne, bygget av en bygd som ønsket besøk, til den store og stolte, bygget av en nasjon som ville stå på egne ben. Fra Larvik 1,7 meter over havet til Finse på 1222.

Slik de utgjør et nav i lokalsamfunnet utgjør stasjonene også et nav i våre liv, en arena for livets store og små øyeblikk. Det er hit vi går kveldstur med hunden, tar med barnebarna, møter naboen. Det er herfra vi første gang reiser alene, og hit vi kommer tilbake med hun vi møtte. Det er på stasjonen vi ser at vi hører til.

Noen ganger må man reise bort for å komme hjem. Denne boken er en slik reise. Gjennom Sune Eriksens bilder og Frode Gryttens tekster ser vi det vi hver dag ser og derfor ikke lenger får øye på. Meter over havet er en reise gjennom landet vårt, gjennom by og bygd, høye fjell og dype daler - tilbake til det du kommer fra.

Til toppen