Middlesex (Heftet)

Serie: Moderne klassikere 

Forfatter:

Dag Heyerdahl Larsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Middlesex
Oversatt av: Larsen, Dag Heyerdahl
Serie:
ISBN/EAN: 9788202419431
Kategori: Romaner
Omtale Middlesex
INTERNASJONAL BESTSELGER
VINNER AV PULITZER-PRISEN FOR SKJØNNLITTERATUR 2003

"en stor bok, en overveldende og rik opplevelse, en kjemperoman..."
Yngvar Ustvedt, VG

"imponerende og medrivende."
Tiril Broch Aakre, Dagbladet

"vidunderlig roman som vil slå beina vekk under deg.
Jonathan Franzen

"et dypt rørende portrett (...)"
New York Times

”Genuint rørende"
Times Literary Supplement

”En krønike som dirrer av liv (…) vidunderlig.”
Independent

"Livsendrende er en ganske alarmerende måte å beskrive en bok på, men jeg har en mistanke om at denne boken er nettopp det.”
Årets bok, Daily Mail

Jeg ble født to ganger: Først som jentebaby, på en bemerkelsesverdig skyfri dag i Detroit i Januar, 1960; og så igjen som tenåringsgutt, i et akuttmottak i nærheten av Petoskey, Michigan, i August, 1974 … På fødselsattesten står navnet mitt oppført som Calliope Helen Stephanides. Det nyeste førerkortet mitt oppgir fornavnet mitt ganske enkelt som Cal.
Slik begynner den åndeløst medrivende fortellingen om Calliope Stephanides og tre generasjoner av den gresk-amerikanske Stephanides-familien, som utvandrer fra en liten landsby med utsikt mot Olympos-fjellet i Lilleasia, til Detroit, der de blir vitner til Motorbyens glanstid og raseopptøyene i 1967, før de flytter ut til de løvrike forstedene til Grosse Pointe, Michigan. For å forstå hvorfor Calliope ikke er som andre jenter, må hun først avdekke en skyldtung familiehemmelighet og den forbløffende genetiske historien som forvandler Callie til Cal, en av de mest dristige og makeløse fortellerne i den amerikanske samtidslitteraturen. Middlesex er en lyrisk, spennende og frydefull fornyelse av den amerikanske episke romanen.

"(…) gleden ved å lese en roman der hver eneste detalj, hver setning, er gjennomtenkt og polert for maksimal glans. Samtidig har plotet et driv som gjør at man dras mellom lysten til å sutte lenge på hver enkelt godsak forfatteren slenger til oss og trangen til å hive i seg hele godteposen på en gang."
Ane Farsethås, Dagens Nærlingsliv

"Romanen strutter av poesi og fortellerglede. Eugenides makter også å samle hele dette bugnende tekstlige universet til en stor, harmonisk, velkomponert helhet."
Tiril Broch Aakre, Dagbladet

" (…) boken er til tider meget underholdende, og språket er forseggjort inntil perfeksjon."
Terje Stemland, Aftenposten

" (…) i et intenst og lavmælt språk går den tett inn på noe av det fineste og såreste som kan skje i et menneskeliv når ungdomstida begynner."
Tom Egil Hverven, NRK P2

"Et episk verk (…) Denne festen av en roman er gripende i forestillingsevnens rekkevidde og overraskende i sin ømhet.”
People Magazine

“Gevinsten for leseren er enorm.”
Montreal Gazette

”En virkelig original og medrivende roman, som er skiftevis trist, morsom og rørende.”
Daily Mail

”Feier leseren avgårde med lett ynde og sjarm (…) skjuler verkende, hardt tilkjempet visdom under skjepper av oppfinnsom fortellerkunst.”
New York Observer

“et skattkammer (…) praktfull skrivekunst (…) Som litterært arbeid vitner den om en kolossal nysgjerrighet, fantasi og kjærlighet.”
New York Times Review of Books

"Jeffrey Eugenides er et stort talent med et stort hjerte og Middlesex er en underlig, vidunderlig roman som vil slå beina vekk under deg.
Jonathan Franzen, forfatter av Korrigeringer og Frihet

”Ustyrtelig morsom og rørende (…) Så vilt oppfinnsom at den grenser til det bisarre, likevel så varmhjertet at den blir uimotståelig.”
USA Today

”En stor, bred, vidtfavnende fortelling som danser gjennom tre generasjoner – briljant medrivende og fantastisk skrevet.”
Årets bok, Evening Standard


Til toppen

Andre utgaver

Middlesex
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Jeffrey Eugenides:

Bøker i serien