Mine venner (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 270
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205565401
Kategori: Romaner
Omtale Mine venner
«Tre ord i kroken, les denne boken!» Janneken Øverland, Klassekampen Hva kaller man det egentlig når to venner slutter å være venner? Er man uvenner da?
   
Mine venner er en burlesk og dypt urovekkende roman om vennskapets skyggesider. Den handler om invaderende vennskap, situasjonsbetingede vennskap, gode gamle vennskap, konfliktfylte vennskap og ferske vennskap som likner besettende forelskelser. Og en overraskelsesfest fra helvete. For hvem makter man å være i møte med alle man noensinne har kjent? Dagbladet  Fredriksstad Blad      «Det koker når Monica Isakstuen retter skytset mot kontrollerende og intimiderende venninneforhold, i sin nye, grensesprengende roman.»
Maya Troberg Djuve, Dagbladet
  
«Mine venner av Monica Isakstuen er inntagende og ugjestmild på samme tid ... Lest gjennom musikkens briller er dette poetisk punk. Rått og rett fram.»
Christen Hvam, Fredriksstad Blad
  
«... en renskåren, klartenkt tekst med et usedvanlig lekent og krystallklart formspråk»
Ingrid Åbergsjord, Aftenposten   
«Monica Isakstuen viser fram sin språklige briljans i denne nye romanen. Hun er nådeløs i sine karakteristikker og i sin utforskning av vennskapets natur.»
Turid Larsen, Dagsavisen
  
«For 50 år sidan ville denne romanen blitt sett på som eit svik mot kvinnesolidariteten. For 100 år sidan ville han vore komplett uforståeleg. I dag er han høgst relevant.»
Marta Norheim, NRK
   
«Isakstuen er dyktig når hun beskriver det særegne i denne tosomheten, som er annerledes enn den som oppstår i romantiske parforhold.»
Ingeborg Misje Bergem, Vårt Land
   
«I en oppdatert minneboktekst kunne det stått: TRE ORD I KROKEN, LES DENNE BOKEN!»
Janneken Øverland, Klassekampen
  
«Monica Isakstuen mestrer et bredt repertoar når hun løfter vennskapets mangslungne vesen opp som studieobjekt - og som uhyre.»
Elise Winterthun, Morgenbladet
  
«... det er Isakstuens evne til å skrive både det vonde og det pinlige med humor så vel som vitalitet, som gjør leseropplevelsen så forunderlig lett. Det er derfor all grunn til å lese denne svært så underholdende boka.
Thea Sundstedt Baugstø, BLA
  
«Isakstuens roman er en sterk temperert tekst som alle som reflekterer over vennskapets mange sider bør ta seg tid til å lese. Den er ganske avansert i komposisjon og handlingsgang, men svært rik og mangetydig i refleksjonsnivå. Språket er konkret, nært og til tider så treffende at det gjør vondt.»
Jan-Erik Østlie, Fri Fagbevegelse
  
«... leseren opplever en sjokkartet fryd over at romanfigurene går over streken. På glimrende vis illustrerer Isakstuen spennet mellom sosialt akseptert oppførsel og ukultiverte instinkter.»
Ingrid Åbergsjord, Aftenposten

Til toppen

Andre utgaver

Mine venner
Bokmål Innbundet 2021
Mine venner
Bokmål Ebok 2021
Mine venner
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Bøker i serien