Misforståelse i Moskva (Heftet)

Forfatter:

Gøril Eldøen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 139
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
Originaltittel: Malentendu à Moscou
Oversatt av: Eldøen, Gøril
ISBN/EAN: 9788253043524
Kategori: Romaner
Omtale Misforståelse i Moskva
Kortromanen Misforståelse i Moskva ble skrevet i 1966-67 og var i utgangspunktet tenkt som en del av novellesamlingen La Femme Rompue («Den ødelagte kvinnen»). Men Beauvoir ombestemte seg og byttet ut teksten med en annen. Kortromanen ble dermed først utgitt på fransk i bokform i 2013.

Misforståelse i Moskva er beretningen om et middelaldrende ektepar i krise, som reiser til Moskva. Paret har motstridende forventninger både til hverandre og til livet som ligger foran dem. I likhet med novellene i La Femme Rompue, er omdreiningspunktet en kvinne som er desillusjonert i ekteskapet og i hverdagen. Her slipper også Beauvoir mannens synsvinkel til, slik at teksten pendler mellom kvinnens og mannens virkelighetsforståelse.

I denne boken henter de Beauvoir inspirasjon fra de gjentatte reisene som hun og Jean-Paul Sartre gjorde til Sovjetunionen mellom 1962 og 1966 på invitasjon fra det sovjetiske forfatterforbundet. Med den kalde krigen og 1960-tallets Sovjet som bakteppe utspiller det seg et lavmælt og opprivende drama mellom ektefellene.

Til toppen

Andre utgaver

Misforståelse i Moskva
Bokmål Innbundet 2021
Misforståelse i Moskva
Bokmål Ebok 2021