Mistrivselssonen (Heftet)

En personlig fortelling

Forfatter:

Jorunn Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Discomfort Zone
Oversatt av: Carlsen, Jorunn
ISBN/EAN: 9788202437947
Kategori: Romaner
Omtale Mistrivselssonen

Franzen var han en gutt av typen som var redd for edderkopper, skolen, pissoarer, populære jenter – og sine egne foreldre. Han hadde ingenting imot nerdete unger, bortsett fra en desperat angst for å bli tatt for å være en av dem selv. Mistrivselssonen er hans fortelling om å vokse opp sitt i eget overfølsomme skinn, til å bli en voksen mann med sterke og ubeleilige lidenskaper. Enten han skriver om den dynamikken i et kristent ungdomsfellesskap i 1970-årene, effekten av Kafkas fortellinger på en ung manns langvarige søken etter å miste jomfrudommen, eller veven av forbindelser mellom fuglekikking, et ekteskap i oppløsning, og global oppvarming, er Franzen alltid engasjert i samfunnet som formet ham og den verden vi lever i nå.

«... briljant og iskald skildring av middelklassefamiliens traumer.»
Annette Orre, Dagsavisen

"Jonathen Franzens bidrag til sjangeren er så formfullendt, så genuint, organisk tankevekkende, at jeg skulle ønske jeg kunne rive boken ned fra hyllen der den uvegerlig kommer til å havne sammen med de selvbiografiske skriveriene til andre hippe forfattere.”
Adam Begley, The New York Observer

"Nydelig, lyrisk og presis … Det Mistrivselssonen faktisk likner, er et gammeldags diorama i et museum, som viser den luftbårne forfatteren ved hvert trinn av sin utvikling.”
James Marcus, Los Angeles Times

"Morsom, mesterlig komponert … For dem som venter i spenning på oppfølgeren til Korrigeringer, vil denne hjelpe deg gjennom natten.”
Gregory Kirschling, Entertainment Weekly

"Hadde det vært mulig å beregne frekvensen av treffende fyndord i et stykke litteratur, ville Franzen skåre skyhøyt.”
Lev Grossman, Time

"På samme tid elegisk og usentimental, sorgfull og jublende … Det mest intime glimtet inn i forfatterens indre liv.”
Dan Cryer, The Boston Globe

"Franzen er en strålende begavet forfatter som er mer bevisst individualitetens og borgerskapets ironier enn amerikanere flest. Det finnes mange øyeblikk her som fører sammen den individuelle og den kollektive erfaringen av å være amerikansk.”
Michael Sims, BookPage

"Med komisk vigør blottstiller Franzen sine egne nevroser, og sin naivitet overfor tiden og kulturen han levde i. Han klarer å fange selve essensen av pubertetsårene.”
Michael Upchurch, The Seattle Times

"Franzen har et talent for sømløse overganger og for å veve sammen multiple tankerekker … En så god oppsummering av tiden vi lever i som kan huske å ha lest.”
Bob Minzesheimer, USA Today

"Lysende, essensiell lesning.”
The Observer

”Hans diskret drepende komiske sans stammer fra spenningen mellom ambisjonenes optimisme, og den harde virkeligheten i arbeidet med å håndtere egne erfaringer, råmaterialet i karrieren som en av Amerikas beste romanforfattere og essayister.”
Times

ET GLITRENDE, PRISVINNENDE ERINDRINGSVERK FRA FORFATTEREN AV Korrigeringer!

Til toppen

Flere bøker av Jonathan Franzen: