Mona (Heftet)

Forfatter:

Kurt Hanssen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 428
Forlag: Schibsted
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mona
Oversatt av: Hanssen, Kurt
ISBN/EAN: 9788251681773
Kategori: Krim og spenning og Thriller
Omtale Mona
Mona er et nysgjerrig barn, en elsket datter. Mona er et datavirus som kan slå ut hele den vestlige verden. Mona er en nervepirrende thriller du ikke legger fra deg før siste side er lest!

Mona er en intrikat vev av storpolitikk, internasjonal terrorisme og de siste vitenskapelige nyvinningene innen nevrologi og teknologi.

Eric Söderqvist, forsker ved KTH i Stockholm, står foran gjennombruddet for sin banebrytende nye oppfinnelse, Mind Surf - et tredimensjonalt internett som kontrolleres med tankekraft og vises direkte i menneskets hjerne. Han tester systemet på sin kone, Hanna, som etter hvert blir alvorlig syk.

Plaget av dårlig samvittighet begynner Eric å lete etter et antivirus. Til tross for at både leger og venner prøver å stoppe ham, begir han seg ut på en desperat og livsfarlig jakt med Mossad, Hizbollah og FBI i hælene. Mens Eric leter etter opplysninger i Frankrike, dør en smittet person i Stockholm, og Hanna blir stadig dårligere.

Libaneseren Samir Mustaf, tidligere datavirusekspert ved MIT i Cambridge, er mannen bak MONA, historiens mest sofistikerte datavirus. Mens Eric jakter på Samir og kommer i kontakt med verdens kanskje mest ettersøkte terrorister, jages han selv av Rachel Papo, en Mossad-agent med flere drap på samvittigheten. Hun er en attraktiv, men komplisert kvinne, som til sin egen forbløffelse føler seg tiltrukket av Eric. Hvilken side skal hun velge?

Til toppen