Moral og menneskeliv (Heftet)

et kristent perspektiv

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 1998
Antall sider: 166
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276342178
Kategori: Religion, historie og filosofi
Omtale Moral og menneskeliv

Gir troen på Gud, og dermed et kristent syn på mennesket og etikken, mulighet for å holde fast viktige og sentrale sider ved det å være menneske? Denne type spørsmål ligger bak denne boken. Forfatterne vil vise at kristen tro kan ha en betydning når det gjelder å ha øye for ting som bør være viktige i ethvert menneskes selvforståelse. Dermed ønsker boken å kaste lys over følgende:

Hva er kristen etikks bidrag i den allmenne etikkdebatt? Hvordan kan kristen etikk integrere innsikter fra den allmenne diskusjon om etikk og menneskesyn i sitt arbeid?

Moral og menneskeliv vil vise hva kristen etikk kan lære av allmenn etisk tenkning, samtidig som vi også vil vise at kristen etikk har noe å lære bort. Det er først når vi diskuterer etikk også innenfor rammen av og satt i sammenheng med spørsmålet om menneskesyn, at det blir tydelig hvordan kristen etikk kan gi et spesielt bidrag til etikkdebatten. Bak dette ligger overbevisningen om at en profilering av elementer i det kristne menneskesyn kan fordype forståelsen av allmenne moralske fenomener.

Til toppen