Mot nye horisonter (Innbundet)

Statkrafts internasjonale historie 1990-2015

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 247
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215025506
Omtale Mot nye horisonter
I 120 år har Statkraft utviklet og forvaltet Norges vannkraftressurser. Gjennom de siste 25 årene har selskapet økt sin internasjonale tilstedeværelse, og er i dag en av Europas største produsenter av fornybar energi.

«Mot nye horisonter» beskriver en viktig periode i Statkrafts utvikling og i norsk historie. Boken dokumenterer Statkrafts reise fra et nasjonalt til et internasjonalt energiselskap. Den dekker en periode preget av intense diskusjoner rundt strategiske veivalg, visjonære individer, men også store utfordringer relatert til skiftende markedsforhold, nye forretningskulturer og andre kulturelle barrierer.
Fra å være en ren norsk virksomhet, har Statkraft idag virksomhet i godt over 20 land i Europa, Asia, Afrika og Latin-Amerika, og vel en tredjedel av selskapets omkring 3700 ansatte arbeider utenfor Norge. Ambisjonen om å nå utenfor den norske horisonten har utviklet seg gradvis, et skritt av gangen. Alle milepæler, fra tidlig energieksport på 1990-tallet til fullskala prosjekter på tvers av tre kontinenter, er beskrevet i denne boken.

«Mot nye horisonter» forteller historien om Statkrafts internasjonalisering fra de første planer om eksport av kraft til kontinentet ble lagt omkring 1990, til det bredere internasjonale engasjementet som selskapet driver i dag, 25 år senere.

Boken er også utgitt på engelsk, med tittelen «Beyond borders».
Boken er også utgitt på engelsk, med tittelen «Beyond borders».

Til toppen

Flere bøker av Dag Ove Skjold: